VNU neemt belang in Britse beurs-organisator

HAARLEM (ANP) - VNU heeft voor circa 70 miljoen pond (bijna 190 miljoen gulden) een belang van 14,9 procent genomen in de Blenheim Groep, een Britse organisator van beurzen en tentoonstellingen. Het uitgeversconcern troeft daarmee Reed Elevier af. Deze Nederlands-Britse concurrent was naar verluidt ook in de race voor Blenheim.

VNU overweegt zijn belang in de beurzenorganisator verder uit te breiden, maar zegt vooralsnog niet de intentie te hebben op korte termijn over te gaan tot een bod op alle aandelen. VNU neemt aan dat een ander geen bod op alle aandelen van Blenheim zal doen. Reed Elsevier wil desgevraagd niet zeggen om men aan zo'n bod denkt.

Blenheim organiseerde vorig jaar 178 tentoonstellingen en 57 conferenties in zestien landen, verdeeld over vier continenten. Ook geeft de onderneming vakpublicaties uit die aan de tentoonstellingen zijn verbonden. De organisator boekte een omzet van 202 miljoen pond (ruim f 540 miljoen); de winst kwam uit op 22 miljoen pond.

VNU wil zich graag versterken in het uitgeven van zogeheten professionele informatie. Ook de organisatie van beurzen en conferenties past in deze strategie. VNU is op dit terrein al actief in Nederland, de VS en Engeland.

Reed Elsevier is een veel grotere speler op deze markt. Het bedrijfsonderdeel Reed Exhibition Companies was vorig jaar goed voor 310 grote beurzen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden