Viswijzer voor iPhone

Sinds vandaag is het mogelijk om een app te downloaden voor de iPhone waarin je kunt zien welke vis je met een gerust hart kunt eten en welke vis je beter kunt laten staan.

van onze internetredactie

De viswijzer is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Stichting De Noordzee (SDN). De papieren versie is al jaren bekend en is een afgeleide van de website www.goedevis.nl. Ook op de app, een programmaatje voor op de iPhone, zijn de vissen ingedeeld in drie categorieën: Prima Keuze, Tweede Keuze en Liever Niet. In tegenstelling tot de papieren versie beschikt de app wel over de volledige lijst van in Nederland verkrijgbare vissen.

En dat is meteen ook de valkuil van de app: door de uitgebreide lijst is het voor de gebruiker even opletten. Niet alleen de vissoort, maar ook de geografische locatie en vangmethode zijn van belang voor het goed of afkeuren van een vissoort. De Albacore tonijn gevangen in het centrale deel van de Stille Oceaan is prima en beschikt over het MSC keurmerk. Maar de Albacore tonijn uit de Tropische en subtropische wateren staat op de rode 'Liever Niet' lijst. En kabeljauw uit Noorwegen is ook oke, maar kabeljauw uit IJsland en de Noordzee is een minder goed idee.

Gelukkig is alle informatie in de app aanwezig en als je er even de tijd voor neemt en een beetje oplet hoef je nooit meer onverantwoord vis te eten.

Download hier de app voor de iPhone

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden