Update

Vijfde Spelen voor roeier Diederik Simon (41)

null Beeld ANP
Beeld ANP

Roeier Diederik Simon (41) begint komende zomer in Londen aan zijn vijfde Olympische Spelen. De routinier van Nereus/De Hoop kreeg vandaag in Varese zekerheid over zijn deelname in Engeland. Technisch directeur René Mijnders maakte na een week vol selectiewedstrijden in Italië de namen van de prestigieuze Holland Acht bekend.

Met slagman Simon zijn ook Olivier Siegelaar (Lagat), Jozef Klaassen (Nereus), Sjoerd Hamburger (Orca), Matthijs Vellenga (Skøll), Rogier Blink (Gyas), Mitchel Steenman (Skadi), Roel Braas (Okeanos) en stuurman Peter Wiersum (Proteus-Eretes) geselecteerd. De bezetting van de zware mannen vier-zonder en de zware mannen twee-zonder maakt Mijnders in een later stadium bekend.

Simon won goud met de Holland Acht bij Atlanta 1996. Daarna volgden zilver bij Sydney 2000 en Athene 2004. Bij Peking 2008 eindigde hij met de acht op de vierde plaats.

In Peking zaten bijna 4 jaar geleden ook Siegelaar, Klaassen, Steenman, Blink en stuurman Wiersum in de acht. Vellenga nam aan Athene 2004 deel in de mannen-vier zonder. Hamburger roeide destijds in Griekenland in de skiff en deed daarna onder meer twee keer mee aan de befaamde Boat Race in Londen in de acht van Oxford.

Diederik Simon kijkt naar een slapende Jozef Klaasen op de weg terug van de Spelen in Peking. afloop van de 29e Olympische Spelen maandag. Beeld ANP
Diederik Simon kijkt naar een slapende Jozef Klaasen op de weg terug van de Spelen in Peking. afloop van de 29e Olympische Spelen maandag.Beeld ANP

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden