Vijfde editie Wereldcongres hoogbouw in RAI Amsterdam

AMSTERDAM - Onder de titel 'Habitat and the High-Rise' gaat morgen in de RAI in Amsterdam het vijfde Wereldcongres Hoogbouw van start.

Zes dagen discussiëren architecten uit de hele wereld over hoogbouw in een stedelijke context. Uitgangspunt is de vraag hoe de leefomgeving in wereldsteden comfortabeler, veiliger en beter afgestemd kan worden op de steeds grotere wereldwijde bevolkingsgroei.

Het hoogbouwcongres wordt eens in de vijf jaar gehouden. Vorige edities waren onder andere in Hong Kong, Chigago en Parijs. Tot de sprekers in Amsterdam behoren Aldo van Eyck, Rem Koolhaas, Abe Bonnema, Piet Vroon, Cesar Pelli, Sir Richard Rogers, Jon Magnussen, Peter Ellis (Skidmore, Owings & Merrill) en Henry N. Cobb (Pei, Cobb, Freed & Partners). De laatste zal het ontwerp van I.M. Pei (onder andere bekend van de glazen piramide in het Louvre) voor de nieuwbouw van de ABN AMRO-bank toelichten. De onderwerpen op het congres lopen uiteen van architectuur en interieurontwerp tot constructieproblemen, stedebouwkundige gevolgen en terrorisme. Speciale sessies zijn er over hoogbouw in Europa, aardbevingen en hoogbouw, hoogbouw in oude stadswijken, orkanen, virtual reality en de successen en mislukkingen in woninghoogbouw. Er worden meer dan 500 deelnemers uit de hele wereld verwacht.

Het thema 'Woonomgeving en hoogbouw' is vooral interessant voor de Nederlandse situatie. Hoogbouw staat hier nog in de kinderschoenen, maar komt wel steeds meer op in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De problematiek die in ons land speelt is ook actueel in andere Europese steden als Frankfurt en Parijs en steden in Zuid-Oost Azië als Djakarta en Singapore.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden