Vijand neemt vast plaats

Met ingang van het nieuwe politieke seizoen neemt Fons de Poel, eindredacteur van Netwerk, de plaats in van Cees Labeur als interviewer van de minister-president. Dat meldt de NOS. Alsof het niets is.

BIJDRAGEN: ROMANA ABELS; MARCO VISSCHER

Iedere vrijdag heeft de NOS-televisie, na afloop van de ministerraad, een geprek met de minister-president. Dit gesprek, dat gaat over onderwerpen die in de raad aan de orde zijn gekomen en over actuele politieke zaken gaan, wordt om 23.00 uur uitgezonden op Nederland 3. Behalve Labeur vindt Kok dan Ferry Mingelen, Karel van de Graaf, Job Frieszo of Paul Witteman tegenover zich.

De Poel is eindredacteur van Netwerk, maar komt oorspronkelijk van de KRO. Daar maakte hij onder meer het programma Reporter. Naar aanleiding van uitzendingen van Reporter willen twee politici nooit meer iets met Fons de Poel te maken hebben. Eerst was het Elco Brinkman, die naar aanleiding van een uitzending van Reporter in de Arscop-affaire belandde. Later was het Frits Bolkestein, over wie Reporter een biografie maakte die de VVD-voorman niet beviel. Zelfs met de verkiezingen op komst weigert Bolkestein op te treden in een programma dat onder leiding van De Poel staat.

Voor Bolkestein, De Poel en de kijkers is het maar te hopen dat hij in het nieuwe politieke seizoen geen minister-president wordt.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden