Vier moedige homoseksuele mannen bij Sophie op 3

22.55 uur, Nederland 3

Allochtone homo’s hebben het dubbel moeilijk. Homoseksualiteit is in Nederland dan wel min of meer geaccepteerd, in veel andere culturen is het een taboe en soms zelfs strafbaar. Allochtonen worden bovendien nog steeds niet overal in de Nederlandse samenleving geaccepteerd. Toch zitten er vanavond vier moedige mannen aan tafel bij Sophie Hilbrand om te praten over hun worsteling met hun seksualiteit en de angst om uitgestoten te worden door de familie als je er openlijk voor uit komt.

Allochtone homo’s die uit de kast zijn, moeten vaak vluchten voor hun familie omdat het niet geaccepteerd wordt. Daarom leiden veel homo’s een dubbelleven: ze zijn getrouwd en hebben kinderen, maar voelen zich eigenlijk homo of verbergen voor hun familie hun ware seksuele geaardheid.

Om hoeveel jongeren het precies gaat, is niet bekend. Sophie Hilbrand praat hier over met de Pakistaanse Isjed (25), de Chinese Frankie (22) en de Turkse Oguz (18) en Ferhat (22). Ook komt Fatima (22) aan het woord. Ze is lesbisch en van Marokkaanse afkomst. In de reportage volgt Sophie Chris Hardeveld, die een theaterstuk schreef over de problemen van allochtone homoseksuelen.

Sophie spreekt in haar talkshow op locatie met groepen die normaal gesproken achter gesloten deuren samenkomen en zich zelden laten portretteren. Het programma geeft de kijker de mogelijkheid zich een beeld te vormen van deze groepen. Hoe denken ze, hoe leven ze, hoe zien zij zichzelf, wat drijft hen? Het doel is inzicht krijgen in hun leven en kennis over hun achtergrond.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden