Video | Korter wordt het niet: vier evangeliën in twintig seconden

null Beeld

'Er staan talloze goede dingen in dat boek', constateerde IKON-redacteur Erik Jan Tillema na het lezen van de Bijbel. Wel jammer dat de christelijke Heilige Schrift zo'n verschrikkelijk dikke pil is. Zijn oplossing: filmpjes die hele bijbelboeken in maximaal één minuut uitleggen.

Robin de Wever

Nooit helemaal begrepen wie de christelijke Messias eigenlijk was? Tillema legt het u graag uit: Jezus was 'de zoon van God, werd geboren in een stal, reisde een beetje rond, preekte een beetje, deed een paar wonderen en stierf uiteindelijk aan het kruis'.

Voor de talloze details in de vier evangeliën raadpleegt u de papieren versie maar, lijkt de IKON te zeggen. De protestantse omroep publiceerde vandaag de samenvattingen ('Bijbelmovies') van Genesis, Exodus, Leviticus en de evangeliën.

De volgende delen van het geloofscanon verschijnen telkens op maandag. Straks werkt u in slechts twintig minuten de hele Bijbel door.

Droge humor
Helemaal nieuw is Tillema's idee overigens niet. Het christelijke productiebedrijf SteeleHouse bracht Bijbelverhalen enkele jaren geleden al terug tot audiovisuele brokjes van elk bijna een minuut. De zogeheten BibleShorts (over Noach, David en Goliath en de val van Jericho) moesten het vooral hebben van hun droge humor.

Aan humor ontbreekt het ook de IKON-filmpjes niet. Oordeel zelf:

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden