Vete over spiegel en verrekijker

Ruzie in huis: Parool-columniste Emma Brunt en Parool-redactrice Pauline Sinnema zijn elkaar publiekelijk in de haren gevlogen. In Brunts column in de Paroolbijlage van afgelopen donderdag veegde ze zonder blikken of blozen de vloer aan met Sinnema. In het vrouwenmaandblad Opzij had die op haar beurt geschreven dat mevrouw Brunt wel wat vaker naar zichzelf mocht kijken om de zelfkritiek eens aan te scherpen.

BIJDRAGEN: AFRA BOTMAN; NANCY POLMANS

Een greep uit de pittige woorden van Sinnema. “Nooit kijkt Brunt eens in de spiegel. Als één man bij haar weg wil, heeft in haar optiek de hele soort bindingsangst. De overweging dat je 's ochtends wellicht niet zo'n prettige aanblik biedt, na een nacht vol drank, komt niet bij haar op.”

En wie dacht dat het daar bij bleef, heeft het mis. Brunt moet er maar aan wennen dat ze al heel lang niet meer begeerd wordt, meent de zelf ook niet meer de jongste, maar de laatste tijd ineens opmerkelijk jeugdig ogende Sinnema.

Brunt kaatste de bal op papier terug. “Ik moet dus wel aannemen dat ze via het balkon van mijn buurman, Jan Donkers, of mijn andere buurman, Henk Hofland, met de verrekijker in de weer is om mijn 'treurige leven' in detail te betrappen”, schrijft ze in haar Parool-column.

De hoofdredactie van Het Parool zit over de schriftelijke vete niet in. “Het kan geen kwaad als er een korte hevige discussie woedt. Blijkens de reacties houdt het veel mensen bezig. Maar we gaan nu wel weer snel over tot de orde van de dag”, aldus hoofdredacteur Matthijs van Nieuwkerk.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden