Vervanger rampveer Estonia op de klippen

MOSKOU (Reuter, AP) - De Estlandse veerboot Mare Balticum, die het in september vergane schip Estonia vervangt, is dit weekeinde tijdens het vertrek uit Tallinn op de golfbreker van een havenhoofd gelopen.

Door de aanvaring ontstond een lek in romp van de Mare Balticum, dat 181 passagiers en meer dan 100 bemanningsleden aan boord had. De schade was niet ernstig en de opvarenden zijn niet in gevaar geweest. De veerboot bleef in de haven. Het schip van bijna 12 000 ton kan 2 000 passagiers vervoeren en is de enige veerboot die een dienst vaart tussen Tallinn en de Zweedse hoofdstad Stockholm.

De Mare Balticum maakte acht dagen geleden voor het eerst de reis van Tallinn naar Stockholm en terug. Het schip kreeg onlangs een opknapbeurt, waarbij de boegdeur uit voorzorg werd dichtgelast. De veerboot zal nu opnieuw naar de werf gaan. Een afgebroken boegdeur tijdens zware storm veroorzaakte op 28 september voor de kust van Finland de ramp met de Estonia, waarbij 900 mensen om het leven kwamen. De boegdeur is afgelopen vrijdag geborgen.

Hoe de aanvaring in de haven van Tallinn kon gebeuren is niet duidelijk. De veerdienst tussen Tallinn en Stockholm zal enige dagen worden gestaakt, omdat de Mare Balticum eerst gerepareerd moet worden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden