Verstoppertje spelen in Belgische trein helpt passagiers niet grens over

Van onze verslaggevers ROOSENDAAL - Een Belgische treinconducteur heeft gistermorgen in Roosendaal de passagiers gevraagd op de grond te gaan liggen om stakende NS'ers de indruk te geven dat de trein leeg naar België vertrok. Die hadden de conducteur 's morgens vroeg te verstaan te geven dat de trein wel terug mocht, maar dat er geen passagiers mee mochten. De trein was uitkomstig uit Polen en vervoerde met name jongere buitenlandse passagiers.

De stakende actievoerders doorzagen de list echter en sommeerden de passagiers uit te stappen. Met door NS ingezette bussen werden ze naar Essen gereden, waar ze weer in de trein konden stappen.

De tweede stakingsdag bij NS heeft meer drukte op de weg veroorzaakt dan maandag, waarschijnlijk doordat toen werkers een vrije dag hadden genomen. De verkeerscentrale in Driebergen telde tegen negen uur 's ochtends 21 files met een gezamenlijke lengte van 220 kilometer. Maandag was het maximum 185 kilometer. De langste rijen auto's stonden op de A 12, in beide richtingen 35 kilometer. Gisteravond kwam de centrale op 110 kilometer. Een normale avondspits geeft gemiddeld 60 kilometer file te zien.

De omleiding richting zuiden als gevolg van de gedeeltelijke afsluiting van de Merwedebrug bij Gorkum leidde tot files langer dan 10 kilometer voor de Moerdijkbrug en bij Zaltbommel. Voor dit laatste knelpunt richting Den Bosch stond een rij van 14 kilometer. Kort na zes uur nam de lengte echter snel af. Dat was niet het geval bij de Moerdijk op de A 16, richting Breda. Ook na zessen bleven de auto's kilometers bumper aan bumper rijden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden