'Verruim de mogelijkheid om prijsafspraken te maken'

amsterdam – Esther Raats-Coster (40) wil liever minder dan meer regels voor mensen die voor zichzelf werken. „Zzp’ers zijn in mijn ogen geen werknemers, ze hebben ondernemersbloed. Ze kiezen voor een zelfstandig bestaan als eigen baas. Ze willen geen knellende collectieve afspraken, maar werken voor eigen rekening en risico.”

Raats-Coster is voorzitter van PZO, het Platform Zelfstandige Ondernemers, een koepelorganisatie van veertig brancheorganisaties, zoals de klusbedrijven en de interim-managers. De Ser-zetel is ter beschikking gesteld door werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Voor Raats-Coster is het logisch dat een zzp’er eerder kiest voor een ondernemersorganisatie, dan voor een werkgeversorganisatie als FNV, die ook een zetel in de Ser aan de zzp’ers afstond. Raats-Coster is onderneemster pur sang. Op haar dertigste was ze directeur van Bandridge Europe, een bedrijf voor accessoires voor audio- en videoapparatuur en multimedia. Ze nam de leiding over van haar vader en bouwde het bedrijf uit. In 2008 verkocht ze Bandridge, nu is ze zzp’er.

„PZO en FNV Zelfstandigen werken op veel onderwerpen samen. Op punten verschillen we nadrukkelijk van mening. PZO wil geen verplichte arbeidsongeschiktheidverzekering voor zelfstandigen, en ook geen andere verplicht opgelegde regelingen. Soms kiezen zzp’ers er bewust voor geen arbeidsongeschiktheidverzekering af te sluiten, omdat ze kostwinner zijn of een eigen spaarpot hebben. Wij vinden dat mensen die vrijheid hebben.”

FNV legt de nadruk legt op het afspreken van minimumtarieven voor zzp’ers in sommige sectoren waar opdrachtgevers te veel macht hebben. Raats-Coster ziet liever dat zzp’ers zoveel mogelijk onderling afspraken maken. „De mededingingswet verbiedt dat nu. Wij zien liever dat de mogelijkheden om bijvoorbeeld per branche prijsafspraken te maken worden verruimd. Zo vergroot je de verkoopmacht van zzp’ers en leg je de inkoopkracht bij bedrijven aan banden.”

’Een meereizend voordeel’ is dat er nu twee vrouwen extra in de nog altijd door mannen gedomineerde Ser zitten, vindt Raats-Coster, die ook nog directeur is van de stichting Talent naar de Top voor meer vrouwen aan de top van het bedrijfsleven. „Je zou zeggen: het is iets voor vrouwen om zzp’er te worden, je kunt flexibel werken. Toch is het grootste deel van de zzp’ers man. Hier heb je weer het Hollandse cultuuraspect te pakken. Om een eigen onderneming te starten is het flink aanpoten. Vrouwen willen niet fulltime werken en dat zie je ook terug in het aantal zzp’ers.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden