Verplicht blootgesteld

Ik kies intuïtief voor kuis + hoofddoekje.

Dat komt door mijn toenemende irritatie over het opdringende commerciële bloot in bushokjes, stations en andere voor mij onvermijdbare plaatsen, waar momenteel een Sloggy-schoonheid zo'n beetje alles laat zien wat Sloggy niet bedekt. Niet lang geleden werd mijn treinroute met tien bijna blote billen met evenzovele strings opgesierd. Wat mij het meest irriteert is de onvermijdbaarheid van dit soort blootgebruik: ik móét het wel zien want ik loop er pal langs.

Als ik bloot wil zien, wil ik moment, plaats en onderwerp zelf uitkiezen, punt uit. Ik vind dit een vorm van ongewenste intimiteit waar nu echt iets tegen gedaan moet worden, niet uit burgertruttigheid , maar uit goede smaak en (mijn) privacybescherming.

Van hoofddoekjes heb ik geen last. Al die blanke dubbelmodale standpunten contra hoofddoekjes wantrouw ik, want voordien hoorde ik die mannen zich nooit om het lot van islamitische meisjes bekommeren, ergo een hoog hypegehalte. Net als bij bloot geldt: hoe groter de onvrijheid, hoe meer ik ertegen ben.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden