Veronica terug op radio en tv

Het is een aardige publiciteitsstunt waarmee Radio Veronica morgen terugkeert in de ether. De eerste uitzendingen zullen plaatsvinden vanaf het piratenschip waarmee het voor Veronica ooit, in de jaren zestig, allemaal begon en waarmee het morgen, 31 augustus, ook precies 29 jaar geleden voorlopig eindigde. Het schip is de afgelopen week voor de gelegenheid van Antwerpen naar Monnickendam gesleept. De live-uitzendingen beginnen om 15.00 uur. Vanaf zes uur is de oude eigenaar uit de piratentijd Bull Verwey aanwezig om mee terug te blikken.

Radio Veronica was sinds de piratentijd nog wel te beluisteren, maar alleen via de kabel. Nu keert de zender terug via de frequenties en de kabelplaats van Radio 103, het station dat van Sky Radio is. Radio Veronica wordt een Gouwe Ouwe Zender met hits uit de jaren tachtig en negentig. Voor de zender zullen dj's gaan werken als Bart van Leeuwen, Ferry Maat, Kas van Iersel en Toine van Peperstraten. De laatste is bekend als presentator van 'Studio Sport', waar hij gewoon blijft werken. Radio Veronica komt zeven dagen per week, 24 uren per dag, in de lucht.

Op 20 september keert Veronica ook terug op tv. Daartoe fuseert Veronica met SBS. De uitzendingen worden verzorgd via V8 dat wordt omgedoopt tot Veronica. Ook het omroepblad Veronica komt in handen van SBS, dat op haar beurt deels van het Telegraaf-concern is.

De samenwerking, eigenlijk fusie, tussen Veronica en SBS en Veronica en Sky (voor wat betreft de radio) is pas deze week beklonken. Vereniging Veronica is nu formeel mede-eigenaar van SBS (12 procent van de aandelen) en van Sky (3,5 procent).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden