Veronica heeft als opvolger voor de vertrokken ...

Veronica heeft als opvolger voor de vertrokken Lex Harding Allard Berends benoemd tot hoofd van de radiodienst. Berends is nu zendercoordinator van Radio 1, en blijft die functie ook vervullen. Hij werkte eerder bij de Avro.

Drs. C. J. Visser is benoemd tot hoofduitgever van het religieuze fonds van Uitgevermaatschappij J. H. Kok BV in Kampen.

De theatergroep De Nieuw Amsterdam krijgt de Helffer-Kootkar-prijs 1992 (50 000 gulden). Deze prijs wordt in het bijzonder toegekend aan het theaterscholingsproject dat DNA heeft opgezet voor allochtonen.

Dr. H. Vreekamp, secretaris van de Hervormde Raad voor Kerk en Israel, volgt dr. S. Schoon op als voorzitter van het Overlegorgaan van Joden en Christenen in Nederland (OJEC). Hij wordt op 12 november genstalleerd. Vreekamp (48), die zich verwant voelt met de traditie van de Gereformeerde Bond in de Nederlandse Hervormde Kerk, was predikant in Oosterwolde (Gld) en Epe, voordat hij in 1984 werd benoemd tot secretaris van de Raad voor Israel. L. Evers, oud-rector van de joodse Maimonides-scholengemeenschap in Amsterdam, is benoemd tot tweede voorzitter. Evers volgt zijn broer H. Evers op, die in december 1991 overleed. Daarnaast kent het bestuur een nieuwe secretaris. M. Th. Kunstenaar, die in juni aftrad, wordt opgevolgd door het D66-Eerste-Kamerlid H. M. GelderblomLankhout, lid van de Liberaal-Joodse Gemeente in Den Haag. Gelderblom is reeds bestuurslid.

Overleden

De zwarte Amerikaanse acteur Cleavon Little is donderdag op 53-jarige leeftijd overleden. Hij werd vooral bekend door zijn rol als sheriff in de western-komedie 'Blazing saddles'. Little speelde ook geregeld in toneelstukken op Broadway en in tv-series. In 1970 kreeg hij een Tony award voor de musical 'Purlie' en in 1989 een Emmy voor een gastrol in de tv-serie 'Dear John'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden