Verlofknip kan mantelzorg verlichten

Het kabinetsplan om de spaarloonregeling te vervangen door een levensloopverzekering heeft veel losgemaakt. Hier en daar gaat men ervan uit dat de nieuwe regeling een verslechtering inhoudt. In eerste instantie lijkt dat het geval, omdat er voor het kabinet minder geld mee gemoeid is. Er zitten ook goede kanten aan.

Uit het succes van de spaarloonregeling blijkt dat de overheid met financiële tegemoetkomingen in de fiscale sfeer bepaald gedrag kan stimuleren. Het voordeel daarvan boven een subsidie is dat het laagdrempelig is, omdat iedereen belasting betaalt en graag minder kwijt is. Het spaarloon is vooral gunstig voor mensen met hogere inkomens. Zij profiteren het meest van deze belastingaftrek.

De verlofknip kan in twee maatschappelijk relevante situaties uitkomst bieden. Veel ouders met jonge kinderen hebben het zeer druk. Werk, zorg en nevenactiviteiten laten nauwelijks tijd voor ontspanning. De erkenning dat we daar wat aan moeten doen is winst voor de samenleving.

Hetzelfde geldt voor de mantelzorg, die chronisch zieke mensen van familie of directe omgeving krijgen. In het geval van dementie gaat het om een betekenisvol aantal mensen. Aanvankelijk is deze zorg nog niet zo intensief en goed op te brengen met hulp van de thuiszorg. Bij meer gevorderde dementie is het zwaar.

Bij onze stichting zitten veel mensen in deze situatie. De maatschappelijke kosten hiervan zijn nooit berekend. In de VS wel en daar gaat het om tientallen miljarden dollars aan productieverlies door familieleden. Overheid en bedrijfsleven geven aanzienlijke bedragen voor onderzoek en opvang van mensen met dementie en hun familie.

In Nederland zijn we nog niet zo ver. In de bestaande zorgverlofregeling kan men tien dagen opnemen om voor kind of ouders te zorgen. Een druppel op de gloeiende plaat, maar het is een begin. Zo kan de verlofknip een volgende stap zijn. De maatschappelijke winst kan wel eens veel groter zijn van het spaarloon. Nu belanden nogal wat mantelzorgers met psychische klachten in de WAO, omdat zij zorg en werk niet aankunnen. De verder uitgebouwde verlofknip kan respijt bieden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden