Verkoop motoren trekt aan

AMSTERDAM - De Amsterdamse Rai is tot zondag het domein voor motorminnaars, die er terechtkunnen voor de vierentwintigste aflevering van de MotoRai.

Van onze redactie economie

De populariteit van motoren schommelt door de jaren heen sterk. Volgens het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid -CBR- neemt het aantal geslaagden voor het motorrijbewijs de laatste jaren af. Ruim tien jaar geleden meldden zich nog 80000 mensen per jaar voor een motorrijexamen. Daarna kelderde hun aantal dramatisch, naar nog geen 18000 geslaagden in 1999. In het begin van dit millennium steeg de belangstelling weer iets, maar dat was van korte duur: na 2002 is opnieuw een daling te zien. Dit jaar slaagden tot nu toe bijna 17000 mannen en vrouwen.

Het aandeel vrouwelijke motorrijders is de afgelopen zeven jaar overigens zeer stabiel. Waar motoren altijd als een mannenzaak worden afgeschilderd, is in feite al jaren een derde van de examenkandidaten vrouw.

De rijbewijscijfers gaan niet gelijk op met de verkoopcijfers van de Rai. Terwijl het aantal examens slinkt, stijgt momenteel de verkoop van motoren. Tot half oktober werden 16579 motoren verkocht, 1000 meer dan vorig jaar in dezelfde periode.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden