Verkiezingen? Ook de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland rekenen op Kamerzetel

null Beeld ANP
Beeld ANP

Net een week ingeschreven in het kiesregister van de Kiesraad en nu al verkiezingen voor de deur: de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN) uit Soest en Beter Nederland uit Hilversum zijn nogal verrast en voelen zich een beetje overvallen door de gebeurtenissen. Maar, zeiden beide partijleiders vandaag, ze denken een goede kans te maken en rekenen op zeker meer dan één zetel in de Tweede Kamer.

SOPN richt zich volgens oprichter en ufoloog Anton Teuben (62) op het toegankelijk maken van 'vrije energie' voor iedereen. 'Alle stroom kan gratis zijn door het aanwenden van nulpuntenergie. De techniek daarvoor bestaat al, maar wordt geboycot door oliemaatschappijen en gasbedrijven', zo claimt de nieuwe partij. 'Het gebruiken van nieuwe technieken is voor iedereen beter qua gezondheid en economie.'

Teuben: 'We zijn beslist geen spiritueel clubje, we zijn zo rationeel mogelijk. Zeker een half miljoen mensen is het met ons eens. We hebben mensen genoeg om een kandidatenlijst te vullen. Daarvoor komen we dinsdag bij elkaar.'

Ook David Pott (42) van Beter Nederland is vol goede moed. 'Wij willen de politiek uit de Tweede Kamer halen en naar de mensen toe brengen. Daarin zit een enorme besparing. Kamerleden kunnen best op de fiets naar hun werk en een broodzakje meenemen in plaats van duur te gaan lunchen.' Zijn partij zal de nadruk leggen op het instandhouden van sociale werkplaatsen en is tegen verhoging van de pensioenleeftijd.

Ook Pott denkt makkelijk een kandidatenlijst te kunnen vullen. 'Wat mij betreft wordt het juni, maar ik heb een voorkeur voor verkiezingen in september. Dan hebben anderen ook een eerlijke kans', aldus het mogelijk aanstaande Kamerlid.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden