Verkeerscontrole in Scheveningen spekt fiscus

(Novum) - Bij een grote verkeerscontrole in Scheveningen heeft de fiscus vrijdagavond ruim 72 duizend euro aan belastingschuld geïnd. De politie meldt zaterdag dat er 2275 euro aan openstaande boetes werd geïncasseerd en dat tachtig bekeuringen werden uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen.

De controle vond plaats tussen 17.00 en 01.00 uur op het Palaceplein. Politie en Belastingdienst werden bijgestaan door onder andere de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Douane. Er werden honderd personenauto's en 27 brommers gecontroleerd. Drie auto's zijn in beslag genomen.

Het Korps Landelijke Politiediensten maakte elf keer proces-verbaal op wegens overtreding van de geluidsnormen, zoals een te lawaaierige uitlaat. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingenomen nadat hij 710 ugl had geblazen, waar maximaal 220 ugl is toegestaan. Bij twee personen werden wapens in de auto gevonden. Zij kregen een proces-verbaal.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat constateerde bij de controle van negentien taxi's diverse overtredingen. Het ging hierbij om het overschrijden van rust- en werktijden, verlopen documenten en het onvolledig vastleggen van de wettelijk verplichte administratie.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden