Verdonk lijkt van landelijk toneel verdwenen

DEN HAAG (ANP) - Het leek er woensdagavond laat nog steeds op dat Rita Verdonk van het landelijke politieke toneel verdwijnt. Hoewel ze zelf nog hoop op een plekje in de Kamer hield tot de stemmen allemaal geteld zijn, gaven de prognoses hardnekkig nul zetels voor haar Trots op Nederland aan.

ANP

De vroegere minister, de voormalige politicus van het jaar en de stoere tante die aanvankelijk 26 zetels in de peilingen had met haar TON, ze gaf geen krimp.

Bij de gemeenteraadsverkiezngen haalde ze in 39 gemeenten 62 zetels. Dat geeft haar ook nu nog hoop voor de toekomst. Ze gaf aan te beseffen dat ze haar doelen niet in een keer kan bereiken. Ze wil het boegbeeld van haar beweging blijven.

De media

Verdonk legde de schuld van haar verlies bij de media, die haar onvoldoende aandacht zouden hebben gegeven. ,,Maar TON bestaat en TON blijft bestaan'', riep ze dapper dapper in het Haagse Bel Air Hotel, tegenover het Catshuis.

Daar hadden zich een dikke honderd aanhangers verzameld, die haar hartelijke verwelkomden. Zanger Ger Vos ging aan het slot van de avond voor in liederen als You never walk alone en Heaven must be missing an angel. Verdonk danste zelf nog heel even mee, een glas witte wijn in de geheven hand.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden