Update

'Verdeeldheid bij Ajax over nieuwe structuur'

© PRO SHOTS Beeld
© PRO SHOTS

Leden van Ajax zijn verdeeld over de nieuwe structuur- en statutenwijziging, waarover vanavond in de Arena kan worden gestemd. Ook hebben ze kritiek op de manier waarop de procedure is gevolgd. Tegenstanders van de te volgen koers kunnen hun bezwaren niet uiten. Voorstanders van de plannen is dat wel toegestaan.

Dat meldt De Telegraaf. De belangrijkste kritiek is de nieuwe status van het bestuur én de raad van commissarissen van de Amsterdamse club, nu de ledenraad (24 personen) en clubbestuur (5 leden) worden samengevoegd tot een college van 7 leden. Dat wordt de bestuursraad. Met de samenvoeging wordt de invloed van de clubleden, de vereniging, ingeperkt.

Het betreft níet de plannen van Cruijff om RvC en clubbestuur samen te voegen, want daardoor zijn de voetballers in de minderheid. De klankbordgroep Verenigingszaken, die de wijzigingen voorstelt, bestaat uit Uri Coronel, Cor van Eijden, Mark Geestman, Keje Molenaar, Ruud Haarms, Cees van Oevelen en Hennie Henrichs.

Een aantal leden wil de structuurwijzigingen vanavond niet in stemming brengen. Ze vinden dat de plannen eerst beter moeten worden besproken met achterban.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden