Venezuela eist excuses van Gelt Dekker

WILLEMSTAD (ANP) - Venezuela pikt de uitspraken niet die de Nederlandse ondernemer en miljonair Jacob Gelt Dekker heeft gedaan. Gelt Dekker noemde Venezuela een narcostaat en president Hugo Chavez een drugsbaron.

De Venezolaanse consul op de Antillen, Lorenzo Angiolillo, eist excuses van Gelt Dekker of bewijzen voor zijn beweringen, zo schrijft het Antilliaanse dagblad Amigoe. Gelt Dekker, eigenaar van onder meer hotel Kurá Hulanda op Curaçao, sprak afgelopen donderdagavond vierhonderd buitenlandse investeerders toe tijdens een internationale investeerdersconferentie op Curaçao.

Hierin omschreef hij Curaçao als een land dat wordt geleid door corrupte politici en waarin de drugshandel de economie beheerst. In zijn speech deed hij ook de gewraakte uitspraken over Venezuela. Lorenzo Angiolillo veroordeelt de uitspraken van Gelt Dekker en noemt ze de woorden van 'een gek'.

Negatieve column

Op Curaçao hebben de woorden van Gelt Dekker al tot krachtige afwijzingen geleid van onder andere de gezaghebber van Curaçao Lisa Richards-Dindial en de Antilliaanse premier Emily de Jongh-Elhage.

Vorig jaar opteerden enkele politici op Curaçao ervoor om Gelt Dekker tot persona non grata op het eiland te verklaren na een negatieve column op de website luchtvaartnieuws. Daar is toen geen werk van gemaakt. Verschillende politici willen er nu wel voor zorgen dat Gelt Dekker het eiland wordt afgezet.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden