Veiling schilderijen BN'ers succesvol

(Novum) - Door bekende Nederlanders gemaakte schilderijen hebben vrijdag 6205 euro opgebracht. De opbrengst komt ten goede aan de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). De kunstwerken werden vorige week donderdag, tijdens een creatieve bijeenkomst in het Hilton Hotel in Amsterdam, gemaakt door onder meer Jochem van Gelder, Tanja Jess en Marc Klein Essink. Vervolgens werden ze geveild via de website van de stichting.

Vrijdag maakte Jeroen van Inkel in zijn radioprogramma bij Q-Music bekend hoeveel de schilderijen hebben opgebracht. Zijn eigen kunstwerk kreeg van de door BN'ers gemaakte schilderijen het hoogste bod. Een liefhebber bood 610 euro voor het werk. Ook het schilderij van Tanja Jess bracht veel op, voor haar creatie werd 450 euro geboden. Voor de creatieve uitspatting van haar vriend Charlie Luske had men beduidend minder over, het werd geveild voor vijftig euro.

Het hoogste bod was voor het werk van kunstenares Ans Markus, die vorige week donderdag de BN'ers begeleidde tijdens de schildermiddag. Het schilderij dat zij vorige week samen met andere aanwezigen maakte, bracht 1750 euro op. De directeur van de NSGK is erg blij met de opbrengst. "De actie is in alle opzichten geslaagd. Wij zijn blij met dit mooie bedrag, waarmee de NSGK belangrijk werk kan doen voor kinderen en jongeren met een handicap", stelt hij.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden