Veiling Pier van Scheveningen afgeblazen

De Pier in Scheveningen Beeld anp
De Pier in ScheveningenBeeld anp

De veiling van de Pier van Scheveningen is afgeblazen. Er waren geen deelnemers voor de veiling, heeft curator Marc Udink laten weten.

Redactie

Volgens de curator hadden zich uiteindelijk tien serieuze partijen gemeld voor de op 24 september gepland staande veiling, maar zij haakten allen af. De potentiële kopers konden in een aantal gevallen hun financiering niet rond krijgen, weet Udink. 'Er was iemand die de Pier met behulp van 'crowdfunding' wilde bekostigen. Dat is niet gelukt. Het zijn momenteel economisch slechte tijden.'

Geïnteresseerden hadden tot vrijdag 4 uur 's middags de tijd om zich als bieders bij de notaris te laten registreren. Er kwam niemand opdagen. Eerder had Udink nog laten doorschemeren dat er ten minste honderd belangstellenden waren voor de veiling. Hij plaatste tevens wereldwijd advertenties voor het evenement in toonaangevende kranten, onder meer in de Moscow Times en The Financial Times.

De curator prikt waarschijnlijk geen nieuwe datum om de Pier onder de hamer te laten gaan. Hij zegt nu door middel van een-op-eengesprekken te gaan proberen alsnog tot een verkoop van het markante bouwwerk te komen. 'Ik dacht eerst: de Pier is van ons allemaal. Daarom moet hij geveild worden, zodat iedereen kan meedingen. Maar blijkbaar willen mensen dat niet. Nu worden het dus achterkamertjesgesprekken.'

Udink verwijt de lokale politiek in Den Haag wel dat die zich niet meer voor de verkoop van de Pier heeft ingezet. 'Een gemeenteraadslid wilde geld inzamelen om de Pier te kopen. Ik heb hem niet gezien', aldus de curator.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden