Veiligheid op school verbeterd door schoolveiligheidsteam

Wethouder Asscher nam de resultaten van het onderzoek in ontvangst. Beeld ANP
Wethouder Asscher nam de resultaten van het onderzoek in ontvangst.Beeld ANP

De veiligheid op het Calvijn met Junior College is verbeterd dankzij de inzet van het Schoolveiligheidsteam (SVT), een samenwerkingsverband tussen de scholen, politie en de gemeente. Ook is het verzuim op de scholen verminderd. Dat is gebleken uit een evaluatieonderzoek dat vandaag is overhandigd aan wethouder Lodewijk Asscher.

Docenten en leerlingen geven aan zich veiliger te voelen op school. Het aantal geregistreerde incidenten op de school daalde van 38 in 2010 naar 11 in 2011. Ook het aantal (on)geoorloofd verzuimde lesuren is fors afgenomen: in 2010 was dit nog 13,8 procent, in 2011 9,6 procent en in mei 2012 is dit 7,4 procent.

Door het afleggen van huisbezoeken merkt de school dat ook de betrokkenheid van de ouders bij het onderwijs van hun kinderen is vergroot. Ook is de verzuimadministratie verbeterd en wordt er efficiënter gewerkt met verzuimprotocollen, zo meldt de gemeente.

In het najaar gaat de gemeente in gesprek met een aantal andere Amsterdamse scholen om het concept verder uit te breiden.

Het SVT bestaat uit twee leerplichtassistenten, een leerplichtambtenaar, een hoofdagent van politie en een coördinator van de school. Zij zijn dagelijks op school actief.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden