Veilig naar school

Koningin en homo’s

Wiegel niet zo wijs

Gevaarlijk naïef

postbus 859, 1000 AW Amsterdam, lezers@trouw.nl

Veilig naar school

Prenataal mishandelen, risicovol gedrag jegens zichzelf en het ongeboren kind. Daar valt ook onder dat als je zwanger bent en 155 kilometer per uur rijdt op een weg waar je maximaal 80 kilometer per uur mag rijden, zoals prinses Annette deed. Bovendien breng je andere weggebruikers dan in gevaar. Afgelopen donderdag bleek weer hoe gevaarlijk dat is: 13 scholieren fietsend op weg naar school werden aangereden door een auto.

Aanstaande donderdag wordt weer ’op voeten en fietsen naar school’ georganiseerd, om aandacht te vragen voor de veiligheid van kinderen op weg naar school. Mijn zoon gaat altijd op de fiets. Ik hoop dat de koninklijke familie deze actie ook van harte zal steunen.

Gonda Kaai Zaandam

Koningin en homo’s

Koningin Beatrix was verhinderd bij Roze Zaterdag in Bergen op Zoom maar schreef dat zij ’het gedachtegoed waarvan Roze Zaterdag een expressie is een warm hart toedraagt’. Nou, lieve Koningin, komt u eens naar het homomonument om daar een krans te leggen. Dat zou een geweldige opsteker zijn voor de seksuele minderheden wereldwijd met wie het tenslotte beroerd genoeg gaat. U zult hier een verstandige voortrekkersrol vervullen: het eerste staatshoofd bij een officieel homomonument.

P. Harreveld Amsterdam.

Wiegel niet zo wijs

Wiegel is aanhanger nummer één van de Rita-fanclub’. Hij zingt haar lof en promoot haar, zijn partij heeft haar verschrikkelijk tekortgedaan vindt hij, en toch zal hij altijd VVD’er blijven en is de VVD hem veel dank verschuldigd.

Ik zou denken dat hij de VVD straks héél veel schuldig blijft, als al die VVD-kiezers die vanwege zijn propaganda vóór Verdonk, zijn partij verlaten en achter haar aan gaan. En dan durft hij te beweren dat hij in het verleden regelmatig zijn eigen mening nuanceerde of opzij zette in het belang van de partij, en dat Rutte daar een voorbeeld aan moet nemen! Als dit genuanceerde uitspraken zijn, wil ik Wiegel niet horen wanneer hij ongenuanceerd over Verdonk spreekt.

Mijn kinderen vragen waar ik mij zo druk om maak, ik ben CDA’er. Maar ik zit niet te wachten op nog zo’n rechtse Verdonk-partij à la Wilders, die de fragiele harmonie in de Nederlandse samenleving niet positief zal beïnvloeden en slechts tot meer polarisatie zal leiden. Tenzij de VVD-aanhang toch wijzer zal blijken, Wiegel z’n gekrakeel negeert en Rutte zijn werk laat doen.

Yvonne Wolters-van Wezel Rhoon

Gevaarlijk naïef

„Er zijn ongeveer 2500 radicale (islamitische) activisten die tot geweld neigen”, schreef Joop van Rijswijk woensdag op Podium. In de jaren 70 van de vorige eeuw hadden de Rote Armee Fraktion in Duitsland en de Rode brigades in Italië aanmerkelijk minder mensen nodig om de democratische samenlevingen op hun grondvesten te laten schudden. Daarom is 2500 een huiveringwekkend aantal, want hoeveel sympathisanten zijn daar weer aan verbonden? En dan geldt dit getal nog maar alleen voor Nederland. Welke proportionaliteit Van Rijswijk hier ziet, ontgaat mij. Daarbij denkt hij dat het uitschakelen van Wilders de zorgelijke dreiging van radicale islamisten, die zich nationaal en internationaal tegen de westerse samenleving richt, wegneemt?

Dat noem ik gevaarlijk naïef.

G. Jager Apeldoorn

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden