Vegetarische koekjes met munt-koriandersaus

Deze groentekoekjes krijgen van het frituren een wat grillige vorm. Ze moeten het duidelijk niet van hun uiterlijk hebben. Maar met een gekoeld yoghurtsausje met munt en koriander erbij is het een lekkere, vegetarische snack.

Voor de saus pelt u het knoflookteentje. Pers het uit boven een kom. Voeg de yoghurt toe en roer goed. Snijd de blaadjes munt en de koriander fijn. Snijd de groene peper in kleine ringetjes. Roer de blaadjes en groene peper door de yoghurt. Doe zout en citroensap erbij en roer goed. Dek de kom af met folie en zet deze tot gebruik in de koelkast.

Kook de aardappel in de schil in tien minuten bijna gaar. Verwijder de schil en snijd de aardappel in kleine dobbelsteentjes.

Kook de doperwten vijf minuten en laat deze uitlekken in een zeef. Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Pel het knoflookteentje en hak het fijn. Was de bloemkool en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Laat de maïs in een zeef uitlekken.

Roer in een flinke kom een beslag van besan, bakpoeder en een deciliter koud water. Voeg garam masala, gemalen, koriander, chilipoeder, zout en citroensap toe. Doe alle fijngehakte ingrediënten erbij en schep goed om. Verhit een flinke laag olie in een wok. Schep met een flinke eetlepel wat groentemengsel uit de kom en duw dat met een andere eetlepel in de hete olie. Bak op deze manier alle koekjes (niet te veel tegelijk) rondom bruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Dek de koekjes af met een stuk aluminiumfolie.

Leg alle gebakken koekjes op een serveerschaal en geef de kom met munt-koriandersaus er bij. Serveer deze koekjes als snack of als voorgerecht, maar ze passen ook prima bij een Indiaas gekruid vleesgerecht met witte rijst of naan (Indiaas brood).

Ingrediënten voor 4:

voor de saus: 6 eetlepels Griekse yoghurt, 1 knoflookteentje, vier eetlepels verse munt, 4 eetlepels verse koriander, 1 groene peper, 1/2 th l zout, 1 eetlepel citroensap. Voor de koekjes: 1 flinke aardappel, 1 knoflookteentje, 2 sjalotjes, 100 gr diepvries doperwten, halve bloemkool, 1 groene paprika, 100 gr maïs uit blik, 2 th l garam masala, 2 th l gemalen koriander (ketoembar), 1 th l chilipoeder, 1/2 th l zout, 1 dessertlepel citroensap, 150 gr besan (kikkererwtenmeel), 1 th l bakpoeder, olie

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden