Veel vragen bij nieuwe ontslagvergoeding

Ongelukkig getimed, noemen de vakbonden de versobering van het ontslagrecht. En zal de nieuwe situatie voor oudere werknemers niet juist ongunstig uitpakken?

Versoepeling van het ontslagrecht zit er dan misschien niet meer in, maar de kantonrechters zorgen nu wel voor versobering. Vakbonden vinden het onbegrijpelijk dat de rechters uitgerekend in deze moeilijke economische tijden besluiten om de ontslagvergoedingen naar beneden bij te stellen. „En de timing is misschien ook wel een beetje ongelukkig”, zegt Leonard Verburg, hoogleraar recht, arbeid en medezeggenschap en advocaat bij Allen & Overy. „Maar bonden moeten toch ook toegeven dat het over het algemeen wel meevalt met de nieuwe formule. Het is een klein stapje. En het wás toch ook irritant dat veel werknemers er met zulke hoge ontslagvergoedingen vandoor gingen?”

Van Verburg had die aanpassing van de formule nog wel iets strenger gemogen. „Ik vind het een gemiste kans dat ze niet op de bonussen ingaan. Die worden nog steeds meeberekend in het maandsalaris. Als je die eruit had gesneden, had dat goed gepast bij de gewenste versobering.”

Advocaten komen met de nieuwe formule voor bijzondere vragen te staan. De formule gaat op 1 januari in. „Dus zul je je als advocaat nu zeker gaan afvragen of je je zaak beter kunt uitstellen tot na Oud en Nieuw, of hem zo snel mogelijk moet afhandelen. Dat kan in het belang van je cliënt zijn. Wat mij betreft was de nieuwe formule meteen op 1 november ingegaan.

De nieuwe formule is bedoeld om de doorstroom van met name oudere werknemers op de arbeidsmarkt te bevorderen. Het wordt nu goedkoper om hen te ontslaan, maar het wordt ook goedkoper om van jongeren af te komen. CDA-kamerlid Eddy van Hijum ziet daarin juist een gevaar voor ouderen. Volgens hem worden de verschillen tussen jong en oud relatief groter, waardoor ouder personeel voor werkgevers onaantrekkelijker kan worden. Verburg ziet dat gevaar niet zo. Voor hem telt vooral dat het over de hele linie goedkoper wordt om mensen te ontslaan. „Maar we moeten over een paar jaar wel weer evalueren. Als de oudere dan een heel gewilde figuur is geworden, is zijn positie sterker. Ik hoop dat we nog een stapje kunnen doen en het verschil tussen jong en oud zullen verkleinen.”

De kantonrechters willen sterker gaan letten op scholing van werknemers. Heeft een werkgever gezorgd voor extra kansen op de arbeidsmarkt, dan hoeft hij minder mee te geven. Volgens Verburg is scholing al langer een factor waar rechters bij hun vergoeding rekening mee houden. René Paas van vakcentrale CNV vindt dat gevaarlijk, omdat scholing moeilijk meetbaar is.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden