Vaste baan geeft vooral voldoening

arbeid | Werknemers met een vast contract voelen zich meer gewaardeerd dan collega's die werken op flexibele basis. Daarom is een vaste baan zo gewild. Maar flexwerken heeft ook zijn voordelen.

De wens tot een vast contract heeft voor een groot deel psychische oorzaken. Het is voor velen namelijk een bevestiging dat ze goed functioneren. Vooral jongeren, vrouwen en hoogopgeleiden zijn daar gevoelig voor. De werknemers beseffen dat een vast contract misschien een schijnzekerheid is, "maar het geeft wel een prettig en rustig gevoel".

Dat staat in een onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut dat vandaag wordt gepresenteerd. Mensen met een vaste baan hebben vaker het gevoel dat ze voor vol worden aangezien op de werkvloer. Flexkrachten hebben minder het idee dat ze onderdeel zijn van een bedrijf. Als zij bijvoorbeeld geen kerstpakket krijgen omdat ze via een uitzendbureau bij een onderneming werken, voelen ze zich een beetje buitengesloten.

De meeste mensen hebben daarom een voorkeur voor een vaste baan. Daarbij maakt het niet zozeer uit hoe oud ze zijn. Jongeren verschillen in hun wensen over werk niet zo gek veel van ouderen, merkt het Verwey-Jonker Instituut op. Jongeren komen wel veel vaker dan 30-plussers terecht in een flexibele baan, maar dat is niet hun eigen keuze. Het is meer noodgedwongen; ze zoeken eigenlijk een vaste baan maar die is er niet.

Uitgezonderd de jongeren met een bijbaantje. Zij nemen wel bewust een tijdelijke krantenwijk naast hun school. En dan zijn er nog enkele zelfbewuste hoogopgeleide tevreden flexers. Maar verder geven maar weinig mensen aan een tijdelijk contract, een oproepcontract, uitzendwerk of een freelance contract te ambiëren.

Het zo gewenste vaste contract wordt helemaal belangrijk als mensen kinderen krijgen of een woning kopen. Dan willen ze zekerheid. "Ik wil een goede toekomst voor mijn gezin, dus ik wil een vast bedrag per maand verdienen", redeneren de ondervraagden, zonder er verder veel woorden aan te wijden. De voordelen van een vaste baan worden bekend geacht.

Als er geen huis of nageslacht is, kiezen mensen iets vaker voor flexibiliteit in hun werk. Flexwerkers vinden het fijn dat ze zelf hun uren in kunnen delen en zelf kunnen bepalen wanneer ze thuis werken. Hierdoor is het combineren van werk en privé makkelijker. Sommigen houden er ook van om telkens van type werk of van werkgever te veranderen. De afwisseling houdt het voor hen leuk. Jongeren geven aan dat ze op die manier kunnen ontdekken wat bij hen past.

Mensen die samenwonen met iemand die een vast contract heeft, zouden makkelijker kunnen kiezen voor een flexibele baan omdat de partner al voor de zekerheid zorgt. Toch gebeurt dat nauwelijks, meldt het Verwey-Jonker Instituut. "Vast-vast is in Nederland de meest voorkomende combinatie. Slechts heel zelden kiezen mensen voor flex-flex binnen één huishouden. Als ze dat doen hebben ze vaak een hoog inkomen."

In het onderzoek is gevraagd of mensen flexibel zouden willen werken als ze dan ook gemakkelijk een hypotheek zouden krijgen. Meer dan 80 procent denkt dat dat inderdaad het geval is. Maar als ze die stelling op zichzelf moeten betrekken is nog maar een derde positief, een derde twijfelt en een derde wil ook dan niet op flexibele basis werken.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden