Vara-zaterdagavond in teken van 80-jarig jublileum

De Vara bestaat 80 jaar en viert dat vandaag met een speciale jubileumuitzending op televisie. De programma's zijn de afsluiting van de festiviteiten rondom het Vara-jubileum. Het thema van het jubileum is 'Wat bezielt jou'.

Om het 80-jarig jubileum te vieren is de Vara in de weken voorafgaand aan 5 november vijf zaterdagen het land in getrokken met de Vara Roodshow, een feestelijk programma met onder andere fragmenten uit het rijke Vara-verleden, een live-uitzending van het radioprogramma 'Spijkers met Koppen', muziek en een theatershow van Paul de Leeuw.

De jubileumuitzending moet weergeven waar de Vara voor staat. ,,Tijdens een typische Vara-avond kan de kijker dan ook een combinatie van (kritische) informatie, amusement en cabaret verwachten“, aldus de Vara in een persbericht.

Hieronder een kort overzicht van wat de 'rooie omroep' vanavond allemaal gaat bieden.

Kinderen voor Kinderen 2005 (18.35 uur) In plaats van in het theater wordt 'Kinderen voor kinderen' dit jaar in de vorm gegoten van een popconcert met een heus poppodium in Studio 24. In deze nieuwe setting komen de kinderen met wederom leuke, swingende, maar ook ontroerende liedjes over wat hen en hun leeftijdsgenootjes bezighoudt. Onder leiding van de nieuwe dirigent Babette Labeij laat het Kinderen voor Kinderen-koor het repertoire van de allernieuwste cd horen. Net als voorgaande jaren is de choreografie in handen van Dansacademie Lucia Marthas.

Het Kassa Consumentenspel (19.25 uur) Een speciale uitzending van 'Kassa' met Het Kassa Consumentenspel. Een aantal stellen (paren, vrienden, kennissen) trekt samen ten strijde om de titel 'Consument van het jaar' te veroveren. De deelnemers moeten opdrachten uitvoeren waaruit blijkt wat hun inzicht is in consumenten-zaken.

Paul viert Feest (20.10 uur)

Paul de Leeuw viert het Vara-jubileum op geheel eigen wijze met zijn publiek. Alles draait om hoogtepunten uit de Vara-geschiedenis met oude bekenden als Bob en Annie de Rooij.

Wat bezielt ons? (22.05 uur) Paul Witteman en Claudia de Breij gaan op zoek naar de ideale, maakbare mens. Met technieken als gentherapie, klonen, stamceltherapie en cosmetische chirurgie doet de wetenschap ons geloven dat een lang en gezond leven binnen handbereik ligt. Een leven waarin we met gemak 150 jaar oud kunnen worden. Witteman debatteert met wetenschappers over diverse toekomstscenario's en laat zien welke spectaculaire verbeteringen er momenteel mogelijk zijn. Claudia de Breij onderzoekt met bekende en onbekende Nederlanders de voor- en nadelen van onze zucht naar onsterfelijkheid en de eeuwige jeugd.

Bert Visscher: 'Nee, dan Lourdes' (23.25 uur) Sommige mensen hebben nu eenmaal de lach 'aan hun kont' hangen. Daar kunnen ze zelf niet eens zoveel aan doen. Zoals Bert Visscher. Zodra hij zijn hoofd op het podium laat zien, móet je gewoon lachen. In een razend tempo grapt hij er vervolgens op los en put hij zich fysiek helemaal uit. In 'Nee, dan Lourdes' zet Visscher een kneuterig dorpje neer, waar een nieuwe attractie de oude structuren omver dreigt te werpen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden