Vandaag Mumbai, morgen Amsterdam

null Beeld

De media laten het islamitische karakter van de terreur in Mumbai graag naar de achtergrond verdwijnen.

Geert Wilders

De kruitdampen in Mumbai zijn nog niet opgetrokken, of deskundologen en zelfbenoemde experts komen op tv uitleggen of de aanslag wel of niet het werk is van Al-Kaida of wel of niet moet worden toegeschreven aan de ISI of de Deccan Moedjahedien.

Wie naar de gruwelijkheid van de terreurdaden kijkt ziet de contouren van iets veel groters. In het Oberoi Hotel werden moslims van de niet-moslims gescheiden, aldus de Standaard. De kaffirs werden neergeschoten. De daders gingen in de miljoenenstad rechtstreeks af op het piepkleine Joodse centrum. Daar zijn, volgens de Indiase website Rediff News, de Joodse mensen gruwelijk gemarteld voor ze werden vermoord. Uit veel blijkt dat de terroristen op zoek waren naar westerlingen om te vermoorden. Liefst bij duizenden tegelijkertijd. De enige overlevende terrorist vindt dat hij het goed gedaan heeft.

Al het gepraat over welke organisatie verantwoordelijk is, mist het grotere punt: de ideologie. Het suggereert dat met het oprollen of tegengaan van een bepaalde organisatie het probleem kan worden aangepakt. De continue aanvallen op onder andere India door djihadisten blijven onvermeld.

Progressieve westerse media bijten zich krampachtig vast in holle termen als ’afscheidingsbewegingen’ en laten het islamitische karakter van de terreur graag naar de achtergrond verdwijnen. Liever benoemen en bouwen dan iemand voor het hoofd stoten.

India is een van de landen op het breukvlak van de djihad. Samuel Huntington stelt in ’Clash of Civilizations’ dat de islam bloedige grenzen heeft. Israël, Soedan (Darfur), Kosovo, Indonesië (Atjeh), Thailand en de Filippijnen. Waar de islam een andere beschaving raakt, is er een constante bron van spanningen en veelal oorlog. Ook in Europa. Europa islamiseert in hoog tempo. Wat gisteren in Mumbai gebeurde, kan morgen in Amsterdam plaatsvinden.

In de islamitische ideologie is de Koran het persoonlijke woord van Allah, en dus wordt uitgegaan van de letterlijke teksten, die voor alle moslims geldig zijn, voor alle tijden. In Soera 2 vers 191: ’En doodt hen, waar gij hen ook ontmoet’, en vele andere verzen worden moslims opgeroepen niet-moslims af te slachten (3:141, 4:91, 5:33 enz). Tweede probleem is de figuur van Mohammed, die geldt als de perfecte mens, een niet te bekritiseren voorbeeld voor al zijn volgelingen. Mohammed was evenwel geen perfecte mens, maar een veldheer die op barbaarse wijze een vijandelijke, Joodse stam uitroeide.

De islam predikt de fundamentele ongelijkheid van mensen. Niet-moslims zijn kaffirs en minderwaardig. De islamitische ideologie streeft naar wereldheerschappij. Djihad is daarbij de plicht van elke moslim. Hoofddoel zijn de invoering van de sharia en het kalifaat. Om dat te bereiken mag geweld worden gebruikt en zijn leugens of bedrog jegens niet-moslims geoorloofd.

Dhimmi-opiniemakers doen het graag voorkomen alsof de teksten en voorschriften uit de 7de-eeuwse Koran geen relevantie hebben voor 2008. Ze grijpen daarbij krampachtig naar vergelijking met andere godsdiensten, die ook hun zwarte kanten hebben gehad. Maar voor veel moslims zijn de teksten in de koran niet alleen springlevend en maar ook richtinggevend.

Een onderzoek van de University of Maryland uit 2007 geeft het nog eens aan: 79 procent van de Pakistanen, 76 procent van de Marokkanen en 74 procent van de Egyptenaren is het eens met de stelling dat de sharia strikt moet worden ingevoerd in elk islamitisch land. De terugkeer van het kalifaat wordt gesteund door 74 procent van de Pakistanen, 71 procent van de Marokkanen en 67 procent van de Egyptenaren. Veel Marokkanen in Nederland, volgens sommigen wel 99,9 procent, staan achter de moord op Van Gogh en beschouwen Mohammed B. als een martelaar. Dat geeft een indicatie van het probleem.

Van welke club de terroristen die onschuldige burgers in Mumbai vermoordden wellicht lid waren, is niet zo heel relevant. Zij zaten niet te wachten op een dienstopdracht vanuit het hoofdkwartier van een ngo. Het enige dat nodig is, zijn de teksten uit de koran en de hadith: de overleveringen van Mohammed. De terroristen brengen ’gewoon’ hun ideologie in de praktijk. Dat zullen er veel meer gaan doen. Ook hier in Europa, ook hier in Nederland. Tot wij zien wat het echte probleem is: de islam.

Geert Wilders (ANP) Beeld
Geert Wilders (ANP)
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden