Van Moorsel ziet WK op de weg niet zitten

De bondscoaches Jean Paul van Poppel, Monique Knol en Herman Snoeijink hebben gisteren hun selecties voor de WK wielrennen bekendgemaakt. Gerrie Knetemann, coach van de mannen, wacht met zijn keuze tot 2 oktober. De WK op de weg zijn van 10 tot en met 15 oktober in het Franse Plouay.

Tweevoudig olympisch kampioene Leontien van Moorsel staat nog op de lijst voor zowel de wegwedstrijd als de tijdrit. In Sydney maakte ze bekend zaterdag in de olympische tijdrit haar seizoen te willen afsluiten.

"Ik ga niet naar de WK", zei Van Moorsel voor de televisie. De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie heeft nog geen officiële afzegging van Van Moorsel ontvangen en wacht eerst een reactie van bondscoach Van Poppel af.

De selecties zien er als volgt uit:

Vrouwen, weg: Chantal Beltman, Arenda Grimberg, Mirjam Melchers, Mirella van Melis, Leontien Zijlaard-Van Moorsel en Elsbeth Vink. Tijdrit: Ghita Beltman, Mirjam Melchers en Leontien Zijlaard-Van Moorsel.

Neo-amateurs, weg: Björn Hoeben, Ronald Mutsaars, David Orvalho, Bram Tankink en Remmem Wielinga. Tijdrit: Roel Egelmeers en Remmert Wielinga.

Junioren, weg: Michiel Elijzen, Bas Giling, Kenny van Hummel, Koen de Kort en Peter Möhlmann. Tijdrit: Peter van Agtmaal en Koen de Kort.

Junior-vrouwen, weg: Josephine Groenveld, Corrien van Haastert, Bertine Spijkerman en Frederika van der Wiel. Tijdrit: Bertine Spijkerman en Frederika van der Wiel.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden