Van Mierlo ontmoet in het geheim Faisal Al Hoesseini

Van een onzer verslaggevers JERUZALEM - Minister Van Mierlo van buitenlandse zaken heeft gisteren in het diepste geheim een ontmoeting gehad met Faisal Al Hoesseini, de vertegenwoordiger van de Palestijnen in Oost-Jeruzalem.

Zij spraken over de vredesbesprekingen. Het gesprek ging vooraf aan de ontmoeting van Van Mierlo met PLO-leider Arafat vandaag in Gaza. Het was geheim gehouden om niet op gevoelige tenen te gaan staan. “Je moet hier enorm oppassen met wat je doet. Iedere daad kan een symbool zijn voor wat dan ook”, aldus de minister. Over de vredesbesprekingen is Van Mierlo niet pessimistisch.

“Het vervelende is dat iedereen hier zijn eigen gedachten heeft wat een goede regeling is en die gedachten lopen helaas niet synchroon.” Van Mierlo toonde begrip voor de moeilijke positie van de Israëlische regering die een felle oppositie heeft: “De besprekingen stagneren op grote punten, maar tegelijkertijd wordt er toch doorgepraat. Het heeft er vaak veel beroerder voorgestaan. Ik moet me al erg vergissen als er één regering is in dit land die in staat is het vredesproces terug te draaien. Het point van no return is gepasseerd.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden