Van Langen eindigt als zesde, Vriesde loopt naar zilver en Quirot is het verhaal

Van onze sportredactie GOTHENBURG - De finale van de 800 meter op de WK atletiek in Gothenburg werd niet het verhaal van Ellen van Langen. Zij eindigde op een zesde plaats. Meer zat er voor de door blessures geteisterde Amsterdamse niet in.

De finale werd ook niet het verhaal van Letitia Vriesde. Zij eindigde op een zilveren positie. Een prima prestatie van de wilskrachtige Rotterdamse Surinaamse.

De finale werd wel het verhaal van Ana Fidelia Quirot. De Cubaanse hardloopster haalde goud. Ruim twee jaar nadat ze bijna fataal verbrandde, haalde ze gisteren het grootste succes uit haar lange loopbaan.

“Ana is een voorbeeld voor ons allemaal”, zei Vriesde. “Ze heeft bewezen nooit het einde te zien, altijd te blijven vechten.” Van Langen, zelf kansloos voor eremetaal, hoopte voor de finale op goud voor Quirot “omdat zij van veel dieper moest vechten om boven te komen”.

“Dit is de mooiste zege van mijn leven”, zei de 32-jarige atlete, die haar herstel goeddeels toeschreef aan de uitstekende medici van het communistische eiland. “Door het ongeluk ben ik een betere atlete geworden”, aldus de atlete, die bijna dagelijks de Cubaanse leider Fidel Castro aan haar ziekbed trof.

- Meer nieuws op pagina 9

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden