Van der Sloot bekent in programma Peter R. de Vries

(Novum) - Joran van der Sloot heeft in een uitzending van het misdaadprogramma van Peter R. de Vries herhaaldelijk bekend opdracht te hebben gegeven om het lichaam van het Amerikaanse meisje Natalee Holloway in zee te dumpen. Dat bleek zondagavond in een uitzending van het tv-programma van de misdaadverslaggever.

In de uitzending verklaarde Van der Sloot meerdere malen dat Holloway na een vrijpartij met hem op het strand van Aruba onwel was geworden en overleden. Vervolgens belde Van der Sloot een vriend die het lichaam met een boot een eind op zee heeft gebracht om haar daar overboord te zetten. De officier van justitie op Aruba Hans Mos noemt in de uitzending de bekentenis 'overtuigend'.

Van der Sloot bekende zijn betrokkenheid bij de verdwijning van Holloway tegenover de Almelose zakenman Patrick van der Eem. Van der Eem won zijn vertrouwen door intensief met Joran op te trekken en hem van wiet te voorzien. In de auto van de zakenman deed Van der Sloot openhartig zijn verhaal, niet wetend dat zijn bekentenis door de verborgen camera van Peter R. de Vries werd opgenomen.

Van der Sloot merkte op dat hij niet helemaal zeker wist of Natalee op de bewuste avond daadwerkelijk dood was. "Ze trilde enorm. Daarna werd ze wit en zei ze niets meer. Volgens mij was ze dood, ze reageerde nergens meer op. In een keer deed ze niks meer", aldus Van der Sloot.

De jonge Arnhemmer bekende dat hij geen nacht slecht geslapen had na het incident. "Ik ben diezelfde nacht nog in mijn bedje gekropen. Ik slaap er niet minder om, ik moet ook verder met mijn leven. Ik heb er geen spijt van. Ik heb gewoon enorm mazzel gehad." Joran verheugt zich op het ontvangen van een schadevergoeding. "Het loopt waarschijnlijk allemaal nog mooier dan ik had gehoopt", vertrouwt hij Van der Ee toe.

In de bekentenis werd duidelijk dat Van der Sloot een zekere Daury heeft gevraagd het lichaam te dumpen. Deze zou in het bezit zijn van een boot. Omdat ze bang waren dat Van der Sloot van moord beschuldigd zou worden, hebben ze haar lichaam in de boot gelegd met de bedoeling haar op volle zee overboord te zetten. Maar de in Nederland woonachtige Daury zou inmiddels tegenover de pers hebben verklaard ten tijde van de verdwijning van Holloway zich niet op Aruba te bevinden.

De Amerikaanse tiener Natalee Holloway verdween in 2005 tijdens een vakantie op het eiland waar ze met vriendinnen vierde dat ze geslaagd was voor de middelbare school. Joran van der Sloot werd tot tweemaal toe opgepakt en even zo vaak vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Dat gold ook voor twee medeverdachten, de Surinaamse broers Deepak en Satish Kalpoe. Deze broers pleit Van der Sloot in de uitzending van De Vries vrij. Hij noemde de broers in de uitzending 'ontzettende sukkels'.

Het OM heeft nog niet gereageerd of het Van der Sloot opnieuw gaat vervolgen. Het is ook onduidelijk waar Van der Sloot zich momenteel bevindt. Er gaan geruchten dat hij in een appartement in Drachten zich zou schuilhouden, maar dat is niet zeker.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden