Van der G. is wel op tijd geïnformeerd

Het is goed dat journalisten elkaar de maat nemen. Maar dan wel graag op basis van feiten.

Het hoofdredactioneel commentaar (Opinie, 24 september) over onze uitzending over Volkert van der G. sloeg op meerdere fronten de plank mis. Bij het toezicht op het mediaverbod van Van der G. zijn het Openbaar Ministerie en Reclassering Nederland betrokken. Zoals dat hoort hebben wij beide om commentaar gevraagd.

Het OM hield de kaken op elkaar. Reclassering Nederland daarentegen stelde, bij herhaling, dat Van der G. het mediaverbod had overtreden. Dat hebben wij gemeld. Niks meer en niks minder. Dat de Reclassering nu zegt zich te hebben vergist is pijnlijk maar valt ons niet aan te rekenen.

Het hoofdredactioneel commentaar stelt bovendien dat Van der G. niet wist dat de beelden werden uitgezonden. Dat is onjuist. Via zijn advocaat is Van der G. van tevoren door ons geïnformeerd. Hij had daardoor genoeg tijd om naar de rechter te stappen. Die stelde KRO-NCRV in het gelijk en wees het door Van der G. geëiste uitzendverbod af.

'De rel rond Volkert van der G. gaat nergens over', kopt het commentaar. Een opmerkelijke observatie voor een krant die deze week bij herhaling aandacht schonk aan de zaak.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden