Van der Eem beweert Joran al jaren te kennen

(Novum) - Patrick van der Eem, die man die Joran van der Sloot op verzoek van misdaadverslaggever Peter R. de Vries een bekentenis ontfutselde in de zaak-Holloway, beweert al jaren contact te hebben met Van der Sloot. Ook zegt Van der Eem te weten wie het lichaam van Natalee Holloway in zee heeft gedumpt. Volgens Van der Eem zou Joran hem geld hebben aangeboden om de naam van deze man niet te noemen.

Van der Eem deed zijn uitspraken in het Papiaments na afloop van een interview dat hij onlangs gaf voor de Arubaanse tv-zender Un Dia Den Bida. Van der Eem dacht kennelijk dat de camera's inmiddels waren uitgeschakeld en het tweegesprek voorbij was. Maar een van de camera's draaide nog en registreerde de uitspraken van Van der Eem. Die zijn vertaald door een vertaalbureau in opdracht van het weekblad Nieuwe Revu.

"Aangezien ik Van der Sloot al zoveel jaren ken'', zegt Van der Eem tegen de journalist van Un Dia Den Bida. Die uitspraak staat haaks op zijn eerdere bewering in het programma van De Vries. Hij zei dat hij Joran een halfjaar geleden voor het eerst was tegengekomen in een Nijmeegs casino.

Van der Eem verklaart in het Papiaments ook te weten 'wie het lichaam van Natalee in zee heeft gegooid'. Joran wees hiervoor in de stiekem gefilmde gesprekken met Van der Eem een zekere Daury aan, maar die persoon werd niet getraceerd.

Van der Eem geeft ook aan erop uit te zijn Joran en zijn familie lastig te blijven vallen met de kennis die hij van de zaak heeft. "Een dag zal Joran op zijn gezicht vallen. Je weet niet waar de andere familieleden mee bezig zijn. Ik zal ervoor zorgen dat hun hele leven verbitterd wordt."

De uitzending van De Vries bood justitie vorige maand nieuwe aanknopingspunten. De rechter-commissaris op Aruba bepaalde echter dat Van der Sloot op basis van zijn bekentenis, waarvan hij zelf zei dat het verzinsels betrof, niet opnieuw kon worden vastgezet.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden