Van den Ende neemt risico met 'Spook' in Circustheater

DEN HAAG (ANP) - Het plan om van het Circustheater in Scheveningen weer een theater van allure te maken, wordt door producent Joop van den Ende 'groot, hachelijk en een gigantisch risico' genoemd. Samen met Henk van der Meyden en Benoit Wesly steekt hij 22 miljoen gulden in een grootscheepse verbouwing die volgend jaar augustus klaar moet zijn. Openingsproduktie is een geheel Nederlandse, door Seth Gaaikema vertaalde versie van 'The Phantom of the Opera' (Het Spook van de Opera) van Andrew Lloyd Webber. In de produktie wordt 14 miljoen gulden gestoken, het dubbele van 'Les Miserables'.

'Het Spook' is de eerste van een reeks zogenoemde open-eind-voorstellingen: na zes maanden wordt, afhankelijk van het succes, bekeken of de show voor nog eens zes maanden wordt voortgezet.

Architect Arno Meijs, die van het vernieuwde Circustheater niet 'het zoveelste glaspaleis' wil maken, hoopt dat het theater een stimulans voor de hele omgeving zal betekenen. Volgens Van den Ende doet de plek niet onder voor een goede locatie in Amsterdam.

Het Circustheater, dat van de gemeente dezelfde naam moet blijven houden, staat nu al bekend om de uitstekende akoestiek. Het publiek (maximaal 1 650 toeschouwers) zal meer comfort en luxe geboden worden dan voorheen. Ook het reserveren van kaartjes wordt gemakkelijker, door het open stellen van vijfendertig telefoonlijnen tegen zes nu. Tevens komt er een inpandig restaurant, dat alleen voor theaterbezoekers toegankelijk zal zijn.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden