Van den Brom en Vitesse weer bij elkaar

Van een onzer verslaggevers ARNHEM - John van den Brom en Vitesse zijn definitief herenigd. De 28-jarige middenvelder zette gisteren zijn handtekening onder een contract dat hem voor vijf jaar aan de eredivisionist bindt.

Van den Brom kost Vitesse geen cent. In zijn overeenkomst met Istanbulspor, zijn vorige werkgever, stond een clausule dat hij gratis mocht vertrekken zodra hij geen salaris meer zou ontvangen. Onlangs maakte Van den Brom hiervan gebruik, omdat hij al vanaf maart op loon wachtte.

Cem Uzan, de eigenaar van Istanbulspor, reageerde verbolgen op de rigoureuze stappen van Van den Brom. Een jaar geleden trok de media-magnaat nog enkele miljoenen guldens uit om de speler van Ajax los te weken. En daar diens contract met Istanbulspor nog doorliep, verlangde Uzan een transfersom. Na tussenkomst van juristen en voetbalorganisaties stelde de Turkse bond Van den Brom deze week in het gelijk.

Van den Brom wilde weg uit Turkije, omdat hij de chaos en het voetbal meer dan zat was. Hij koos voor Vitesse, omdat 'zijn hart daar altijd heeft gelegen'. Zes jaar geleden tekende hij er al eens een contract voor zestien jaar. Hij diende daar slechts drie jaar van uit en koos vervolgens voor Ajax. Nu sluit Van den Brom een voortijdig vertrek uit. “Ik heb genoeg avontuur beleefd. Ik blijf bij Vitesse.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden