Vallende sterren

Wat doet de Bekende Nederlander die tussen twee banen zit of vreest in de vergetelheid te raken? Die gaat schoonspringen in een tv-show, survivalen op een tropisch eiland, zoeken naar een mol of stijldansen. Zo kom je weer in beeld, maar het is niet zonder gevaar. Dit jaar vallen er opvallend veel slachtoffers.

Het lijkt wel of het de producenten weinig kan schelen dat er hier en daar wat bloed vloeit. Er zijn toch genoeg min of meer bekende landgenoten die zich aanbieden. Kieskeurig zijn de tv-makers niet. Ik noem Dirk Taat, Peggy Vrijens en Mark van Eeuwen. Geen namen waarbij meteen de bellen gaan rinkelen. Toch waren ze bekend genoeg om te worden geselecteerd voor respectievelijk 'Sterren Springen', 'Expeditie Robinson' en 'Strictly come dancing'.

Oké, iedereen kent Patty Brard. Ook deze diva werd zonder pardon naar de hoge duikplank gestuurd - en landde plat op haar gezicht in het water. Met een bloedende lip en een lichte hersenschudding kroop Patty op het droge. Ze was niet de enige gewonde in 'Sterren springen', de verrassingshit van SBS6. Kimberly Klaver (actrice) probeerde een achterwaartse salto. Haar knieën raakten daarbij haar neus. En die brak. Patty springt dapper door, maar Kimberly besloot met het programma te stoppen. Als ze in de spiegel kijkt, ziet ze niet alleen een opgezwollen neus, maar ook twee blauwe ogen.

Veel ernstiger is de toestand van Justine Pelmelay (Songfestivalkandidaat in 1989). Daags na haar duik moest ze met spoed worden geopereerd. Zestig centimeter darm werd verwijderd en er volgden nog twee operaties. Pelmelay ligt nog steeds op de intensive care. Hoewel het iets beter met haar gaat, is haar vriend Ronald, die de media constant bijpraat, nog niet gerust op de goede afloop. De kwaal lijkt niet het gevolg van haar sprong in het diepe, maar op z'n minst was de timing onverstandig.

Janine Abbring (presentatrice) heeft schroeven in haar rug en kijkt aan tegen een revalidatie van anderhalf jaar. Tijdens de opnamen van 'Wie is de Mol' brak ze een rugwervel. Het programma is zo geheim, dat de makers niet bekendmaakten waar het ongeluk gebeurde of wie er bij waren. De enige mededeling op de website is dat de show gewoon kan doorgaan. Een hele geruststelling voor de trouwe fans.

Over het ongeluk in 'Fort Boyard' is meer bekend. Bijvoorbeeld dat Birgit Schuurman (zus van) de hand van Rick Engelkes (acteur) vasthield toen hij naar een ziekenhuis werd gebracht. Rick viel tijdens een opdracht in het fort voor de Franse kust op zijn rug en verloor even het bewustzijn. Hij kwam namelijk precies terecht op het zendertje, dat zijn gehijg en gevloek moest registreren terwijl hij langs touwen, ringen en stokken klom. Zes weken fysiotherapie en hij is weer de oude. Boos op de programmamakers? Welnee. "Als ze me weer vragen, zou ik zo weer meedoen."

De dansjuf in de serie 'Fame' zei het al: "Wil je beroemd zijn? Dan moet je betalen...met zweet."

En met bloed en botbreuken, zou ik daar aan toe willen voegen.

Soap&co

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden