Vakantiewoningruil

Bon Voyage bemiddelt in het ruilen tijdens de vakantie van huizen in binnen- en buitenland. Het bureau kan ook iemand zoeken die in de zomer op een woning wil passen. De landen waarmee Bon Voyage voor woningruil contact heeft, zijn Groot-Brittannië, Duitsland, België en Zwitserland. Voor informatie: tel. 024-6451214.

Indonesische architectuur

De verschillende bouwstijlen in Indonesië zijn zo interessant voor reizigers dat Garuda Indonesia aparte reisarrangementen organiseert naar de 'hangende' huizen van Toraja op Sulawesi. Gebouwd in de vorm van kano's, wijzend naar het noorden (de oorsprong van de Toraja) en ingedeeld volgens religieuze voorschriften worden ze soms door meer dan twaalf families bewoond. Informatie tel. 023-5342400.

Koetsentocht

Stalhouderij Karjol organiseert een kastelentocht in de omgeving van Vorden per koets. De tocht van vier uur voert over zandpaden, door bos, langs akkers en vier kastelen. Onderweg wordt gestopt voor een consumptie, na afloop is er koffie met krentenwegge. Informatie VVV Vorden, tel. 0575-553222.

Maalstroom in Bod

In de Noorse havenstad Bod wordt op 16 mei een grote publieksattractie geopend, de Saltstraumen Opplevelsessenter. Dit centrum is gewijd aan het natuurverschijnsel van de sterkste 'maalstroom' ter wereld, die op 30 km ten uiden van Bod voorkomt. Bij het wisselen van het getij worden daar steeds 370 miljoen kubieke meter door eenzeeëngte geperst, waarin enorme draaikolken ontstaan. In Bod wordt de maalstroom in een grote multimedia-show uitgelegd en is het verschijnsel achter glas te zien.

Oppas in de vakantie

Anneke de Hoog-van Oort runt sinds kort bemiddelingsbureau Kiddies voor kinderoppas tijdens vakanties. Het bureau zoekt voor ouders die zonder (kleine) kinderen met vakantie willen een gezin dat in dezelfde omstandigheden verkeert. Ruim voor de vakantie wordt contact gelegd, zodat ouders onderling kunnen kijken of het klikt tussen de kinderen en hun eventuele oppassers en kan iedereen aan elkaar wennen. “Uit eigen ervaring is ons gebleken hoe belangrijk het is dat kinderen het naar hun zin hebben in de vakantie. Als uw kroost zich vermaakt, heeft u ook een fijne vakantie”, schrijft Kiddies in een brochure. Het bureau vraagt ¿ 75 voor inschrijving en uiteindelijk ¿ 195 voor bemiddeling. Tel. 035-6400718.

Noors spoorwegmuseum

Het Noorse Spoorwegmuseum in Hamar viert van 19 mei tot en met 15 september zijn honderdjarig bestaan met een expositie en theaterfestival. De stoomlocomotief Caroline (1861) maakt rondritten in het museumpark en de omgeving van Hamar.

Muziekreis USA

Een ontdekkingstocht naar de oorsprong van diverse muziekstromingen, noemt Baobab de 20-daagse reis naar het zuiden van de Verenigde Staten. Steden als Houston, New Orleans, Memphis en Nashville vormen het decor voor allerlei muzieksoorten, live-optredens in kleine clubs, bezoeken aan platenstudio's en aan platenwinkels. Prijs van de reis vanaf ¿ 3450. Informatie Baobab, tel. 020-6275129.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden