Vaders, zorg voor uw kind

Laura van Baars redactie economie

amsterdam – KPMG, Heineken en Microsoft willen kersverse vaders stimuleren om meer voor hun kinderen te zorgen. Zij werken aan een bedrijfscultuur waarin het normaal wordt gevonden dat vaders in deeltijd, thuis of flexibel aan de slag gaan.

Zij lopen daarmee voorop. Het Europees Parlement wil een vaderverlof van twee weken. Vraag is of dat helpt.

Een rondgang langs tien grote werkgevers leert dat mannen veel minder gebruikmaken van verlofmogelijkheden dan vrouwen, omdat zij denken dat dit slecht is voor hun carrière. Dat idee is achterhaald, vinden de bevraagde bedrijven. Maar alleen bovenstaande drie richten zich daarbij speciaal op de vader.

„Voor mannen moet je een extra stap doen”, zegt Gonnie Been, manager sociale innovatie bij Microsoft. „Je moet ze in beweging krijgen om gebruik te maken van de mogelijkheden.”

We zijn er nog niet, zegt Jacobina Brinkman, partner bij KPMG. „Maar managers die bij ons geen cultuur creëren waarin mannen hun werk en privé-balans durven bespreken, worden daarop aangesproken.”

Dat is ook nodig, vindt Phillip de Ridder, bestuursvoorzitter van Heineken Nederland. Steeds meer jonge mannen hebben behoefte aan tijd voor hun gezin. „Als wij ze dat niet bieden, raken ze ontevreden en vertrekken ze.”

Het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap voert al een tijdje een campagne binnen het bedrijfsleven, gericht op mannen. Het ministerie vindt emancipatie is ook een taak van bedrijven. Een woordvoerder: „Als beide partners tijd hebben voor huishoudelijke taken, is dat goed voor hun beider carrière.”

Maar ondanks hun uitgebreide diversiteitsbeleid worden mannen door werkgevers vaak over het hoofd gezien. Er bestaan bedrijfsclubjes voor vrouwen, allochtonen, homoseksuelen en transseksuelen, maar niet voor de man. Ook niet als hij vader wordt.

Het luttele feit dat de goede regelingen bestaan, zou voldoende moeten zijn om er gebruik van te maken. Maar dat is volgens Brinkman niet het geval. Met regelingen als een vaderschapsverlof van twee weken alleen ben je er niet. „Mannen moeten die ruimte voor zorgtaken ook dúrven nemen. De bedrijfscultuur staat dat vaak in de weg.”

In Zweden al meer dan dertig jaar vaderverlof

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden