UWV schrapt banen bij de afdeling uitkeren en plust zijn begeleiding op

Voorzitter Fred Paling van de Raad van Bestuur van het UWV geeft een toelichting op de jaarcijfers 2017. Beeld ANP

Goed nieuws: minder mensen verliezen hun baan, meer mensen vinden werk, meldt het UWV. Maar voor wie ouder is, of beperkt blijft het lastig om van een uitkering naar een baan te gaan.

Dankzij de lekker draaiende economie kon de nieuwe topman van het UWV, Fred Paling, vandaag bij de presentatie van het UWV-jaarverslag veel goed nieuws vertellen. Het aantal WW-uitkeringen dat zijn organisatie moest verwerken in 2017 is met 20 procent gedaald. Ook lukte het om meer mensen met een arbeidshandicap aan het werk te helpen. En er waren geen grote ICT-problemen dit jaar.

“Mijn grootste uitdaging als nieuwe bestuurder is om te zorgen dat wat goed gaat, goed blijft gaan en hopelijk nog een stukje beter”, zei Paling desgevraagd. 

Wel wil Paling andere accenten leggen dan zijn voorganger Bruno Bruins, die nu minister is. “Ik wil wat meer ruimte geven aan het vakmanschap van mijn medewerkers.” Ook wil Paling de samenwerking tussen gemeenten en werkgevers en het UWV verbeteren, zodat ze werkzoekenden beter kunnen helpen. Het hapert nogal in de samenwerking, en dat terwijl het lastiger wordt om met name Wajongers aan een baan te helpen, zegt Paling. 

Moeilijk te plaatsen

Wajongers zijn mensen die al voor hun 18de levensjaar een beperking hadden waardoor ze niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen. Het UWV heeft bij 116.000 van hen de afgelopen jaren vastgesteld dat zij wel kunnen werken; ruim de helft van die groep is al aan de slag.

“Het is heel ingewikkeld om de groep Wajongers die nu nog niet werkt te plaatsen bij een werkgever”, aldus Paling. Is er dan misschien ten onrechte geoordeeld dat deze jonggehandicapten wel kunnen werken? Dat ontkent Paling. Werken kunnen ze alle 116.000, zegt hij. “Maar ze zijn niet allemaal even makkelijk te passen in een werkomgeving.” Het UWV merkt dat mensen met een psychisch probleem veel moeilijker aan de slag komen dan mensen met een verstandelijke beperking of een lichamelijke handicap.

Topman Paling wil ook de aandacht vestigen op de langdurig werklozen, die veelal vijftig-plus zijn. Ook die komen lastig aan een baan. “Werkzoekenden en vacatures matchen vaak niet. Scholing en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke oplossingen voor deze mismatch. Maar Nederland investeert weinig in scholing. Als je het internationaal bekijkt, zijn we een middenmotor. Dan zitten we op het niveau van Estland.”

Werkgevers aan zet

Dat moet niet alleen de overheid zich aantrekken, vindt Paling, ook ondernemers moeten meer investeren in hun werknemers. “Ook als het economisch minder gaat”, vindt hij. “Werkgevers zijn aan zet voor bij- en omscholing en het bieden van leer- en werkbanen.” De scholingsvouchers die UWV in 2017 mocht uitgeven aan mensen met een uitkering, waren heel snel vergeven. Of deze zij nu een baan hebben gevonden, wordt nog onderzocht.

Voor het begeleiden van werkzoekenden, zowel met WW als met een arbeidsongeschiktheidsuitkering, wil het UWV op termijn zelf extra banen creëren. Deze banen vervallen elders binnen de organisatie. Bij de afdeling uitkeren moeten er vijfhonderd werknemers uit, doordat het aantal WW’ers hard daalt.

De verwoede zoektocht naar meer verzekeringsartsen - het UWV heeft een groot tekort - blijft nog wel even. Nog steeds kampt het UWV met werkachterstanden bij de herbeoordeling van arbeidsongeschikten en zieken. Veel mensen wachten nog op een medische keuring. Paling: “We zetten wederom in op werven. Het lijkt erop dat we in 2019 eindelijk redelijk goed zitten." Maar mocht politiek Den Haag beslissen dat het UWV weer op grote schaal mensen moet herkeuren, waarschuwt Paling, dan kan dat zo weer helemaal anders zijn. 

Lees ook: 

Geplaagd UWV hoopt op wind in de rug
In Den Haag hield men niet zo van het UWV. In zes jaar tijd moest het bijna een half miljard euro bezuinigen, terwijl het ondertussen ingewikkelde nieuwe wetten moest uitvoeren. Maar de stemming lijkt te draaien, concludeerde Bruno Bruins tijdens de presentatie van het vorige jaarverslag.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden