Utrechtse Diakonessenhuis beste ziekenhuis

(Novum) - Het Utrechtste Diakonessenhuis is het beste ziekenhuis van Nederland. Het ziekenhuis staat zaterdag op de eerste plaats van de AD Ziekenhuis Top 100. Op plaats twee staat het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. De winnaar van vorig jaar, het St. Antonius uit Nieuwegein zakte naar een verdienstelijke derde positie.

De top vijf wordt gecompleteerd door het Maaslandziekenhuis uit Sittard (4) en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam.

De Rotterdamse klinieken scoren in de ranglijst relatief slecht. Bij de eerste veertig zit niet een Rotterdams ziekenhuis. Hoogst genoteerd is het Ikazia Ziekenhuis (42). Het beste Haagse ziekenhuis, het Bronovo, staat op plaats dertig.

Alle drie de ziekenhuizen in Utrecht staan in de top twintig. Twee Amsterdamse ziekenhuizen staan in de top tien, terwijl het Academisch Medisch Centrum op twaalf het beste academische ziekenhuis is.

De laatste plaats wordt ingenomen door het Flevoziekenhuis in Almere. Vorig jaar stond dit ziekenhuis op de voorlaatste plek. Het ziekenhuis verwijst onder meer naar bestuurswisselingen, de groei van het aantal patiënten en de slechte score op ict-gebied. Met nieuwe specialisten en een nieuwe bestuursvoorzitter hoopt het Flevoziekenhuis op een betere plek volgend jaar.

De ranglijst wordt samengesteld op basis van 26 kwaliteitsaspecten opgesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg, de ziekenhuizen en de Orde van Medische Specialisten. De gegevens worden door de ziekenhuizen zelf openbaar gemaakt.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden