'Unilever verwaarloost Europa'

De tandpastafabriek in Amersfoort die Unilever vorig jaar heeft gesloten.Beeld Rob Huibers

Unilever investeert te weinig in Europa en verwaarloost grote merken, zoals Becel en Knorr. Daardoor is Unilever niet innovatief genoeg en zijn er duizenden banen bij het concern verdwenen. Bovendien besteedt Unilever veel taken uit, met excessen als gevolg.

Deze opvallende, en opvallend gepeperde kritiek uitte de Europese Ondernemingsraad (EOR) van Unilever gisteren in een open brief. De raad is de aanhoudende reorganisaties en fabriekssluitingen bij de fabrikant van zeep, wasmiddelen en ijs meer dan beu. Sinds 2010 heeft Unilever acht fabrieken in Europa gesloten, waaronder een tandpastafabriek in Amersfoort. Volgens de Europese vakbond Effat zijn er de afgelopen tien jaar 70.000 banen verloren gegaan bij Unilever in Europa.

Hermann Soggeberg, voorzitter van Unilevers OER, zegt de problemen meermalen te hebben willen aankaarten bij de huidige topman van Unilever, Paul Polman. Omdat hij niet op de uitnodiging inging, heeft de EOR gekozen voor een openbare brief op poten op de dag dat Unilever zijn cijfers over het derde kwartaal presenteerde. De hoop is dat Polman nu wel in gesprek wil.

Fabriekssluitingen
Kern van Soggebergs kritiek is dat Unilever zijn aandacht vooral richt op opkomende markten en op persoonlijke verzorging (merken als Dove en Axe) en ijs (Magnum, Ben & Jerry's) en niet meer op Europa en de levensmiddelentak. "Ik begrijp dat Unilever wil groeien in opkomende markten. Daar is niets mis mee, maar Europa wordt verwaarloosd, terwijl dat nog altijd de belangrijkste markt voor Unilever is. Unilever zou juist moeten investeren. Dat gaat misschien een of twee jaar ten koste van de winst, maar uiteindelijk is Unilever erbij gebaat."

Soggeberg hekelt naast de fabriekssluitingen ook het sluipende verlies aan banen. "Het gaat om vele kleine stapjes." Kritiek heeft hij ook op het outsourcen van activiteiten. Zo leidde het plan van Unilever om facilitaire diensten in Nederland over te hevelen naar Sodexo tot ruzie met FNV Bondgenoten en tot een staking, omdat de betrokken werknemers bij Sodexo minder pensioen konden opbouwen.

Soggeberg wijst ten slotte op de centralisatie die Unilever onder meer bij zijn Europese research doorvoert. Daardoor moeten veel mensen gedwongen verhuizen. Volgens Soggeberg leiden outsourcen en centralisatie vooral tot meer bureaucratie en meer dwang. Kostenvoordelen zijn er vaak niet.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden