'Uitzichtloze situaties en doodsnood gaan altijd vooraf aan Gods redden'

Jan Willem Estrik is dominee van de Hersteld Hervormde Gemeente Goedereede op de Zuid-Hollandse eilanden.

"Deze foto is gemaakt in Voorschoten, in het markante, houten Rehoboth-kerkje. Ik predik over Marcus in de storm op zee. Het schip dreigt te vergaan, terwijl de Heere Jezus, Gods Zoon, slaapt. De Heere Die wakker wordt gemaakt, gebiedt de wind te gaan liggen. Hij gebiedt en het wordt stil. Uitzichtloze situaties en doodsnood gaan altijd vooraf aan Gods redden. Ik predik dat alle vragen van het leven, ook de diepste, worden beantwoord door God.

Wij geloven dat Gods Geest werkt en het geloof onderhoudt door het gepredikte Woord. Op de foto is mooi te zien dat dat het hart is van onze gemeente: de preekstoel, gemaakt uit prachtig kraakhout, vormt het centrum.

Kenmerkend voor onze kerkelijke gemeenten is dat wij de Bijbel absoluut gezag toekennen en dat daarbij onze gereformeerde belijdenisgeschriften dienen als de zuivere vertolking van Gods Woord - althans de Nederlandse Geloofsbelijdenis van Guido de Bres, de Heidelbergse Catechismus en de Dordtse Leerregels. De kern daarvan is de rechtvaardiging van goddelozen: wie je ook bent, tegenover God sta je schuldig. Je hebt alleen vrijspraak door het geloof in Jezus Christus.

De Hersteld Nederlandse Hervormde Kerk bestaat uit ruim 110 gemeenten, samen zo'n 55.000 mensen groot. Ik wilde graag in dit religieuze overzicht dat fotograaf Eddy Seesing schetst. Simpel gezegd hoop ik dat mensen worden gegrepen door onze goede boodschap van ultieme redding als ze deze foto zien."

Het fotoproject 'Religie Nu' van Eddy Seesing

is eind dit jaar als expositie te zien in

de Rotterdamse Kunsthal. Wie het project

financieel wil steunen, kan kijken op

www.voordekunst.nl

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden