Uitzendbureau wil hoogbegaafden aan geschikte baan helpen

Een vrouw bekijkt vacatures (foto ter illustratie). Beeld ANP XTRA

Wie slim is die komt er wel. En wie extra slim is zeker, zo is vaak het beeld dat bestaat van hoogbegaafde mensen. 

Maar juist de Einsteins van deze wereld hebben moeite met het vinden van passend werk én het behouden van dat werk, merkten Rianne van de Ven en Femke Hovinga. Daarom zijn ze een uitzendbureau voor hoogbegaafden begonnen.

"Wat mensen met een buitengewoon hoog IQ op jonge leeftijd niet leren is leren leren", zegt Hovinga. Ze bedoelt daarmee dat het deze groep weliswaar niet aan intelligentie ontbreekt, maar wel aan leerstrategieën. Waardoor ze soms vroegtijdig uitstromen uit het onderwijs en eenmaal toe aan een baan, voor verrassingen staan.

"Ze hebben bijvoorbeeld vaak meer kennis dan er voor een bepaalde baan nodig is. Ook hebben hoogbegaafden vaak meer behoefte aan autonomie en dat kan niet bij elke werkgever", weet Hovinga. Volgens Van de Ven en Hovinga (allebei zelf hoogbegaafd) leveren veel mensen met een extra hoog IQ 'een individuele strijd op de arbeidsmarkt'.

Bij werving- en selectiebureau InterIQ, zoals het initiatief van Hovinga en Van de Ven heet, willen ze de slimmerds helpen bij het vinden van een baan en ze met hun werk ondersteunen, zodat het allemaal wat beter lukt in hun werkende leven. Hovinga: "Het kunnen allerlei soorten banen zijn, van meubelmaker tot persoonlijk assistent van een CEO."

Einzelgänger

Want dat ándere vooroordeel over hoogbegaafden, dat ze in zichzelf gekeerd zijn oftewel sociaal onhandig, moet ook maar eens uit de wereld, vindt Hovinga: "Vaak hoor je: hoogbegaafden, dat zijn nerds, die gaan vast de IT in. Natuurlijk, de gesloten einzelgänger bestaat absoluut, maar anderen zijn juist heel mensgericht en kunnen bijvoorbeeld prima leraar worden." Daar zijn werkgevers zich nog onvoldoende van bewust, vinden ze bij InterIQ.

"Wij hebben allebei een groot netwerk in zowel de hoogbegaafdenwereld als in het bedrijfsleven en wat wij zien is dat veel werkgevers helemaal geen rekening houden met het bestaan van hoogbegaafden wanneer zij een functie omschrijven of een vacature hebben. Terwijl je best kans hebt dat één hoogbegaafd talent soms twee of drie functies in zijn eentje kan vervullen."

Mensen die een beroep willen doen op InterIQ, hoeven geen IQ-test af te leggen als 'bewijs van extra slimheid'.

Volgens Agnes Akkerman, hoogleraar arbeidsmarkt instituties en arbeidsrelaties aan de Radboud Universiteit, is lastig vast te stellen in hoeverre mensen met een bovengemiddelde intelligentie problemen hebben op de arbeidsmarkt. "We zouden dan met een steekproef van de beroepsbevolking het IQ moeten weten en dan moeten onderzoeken hoe de arbeidsmarktpositie is."

Stigma

Het lijkt Akkerman sterk dat er een 'statistisch, negatief verband is tussen IQ en arbeidsmarktpositie, zelfs niet voor de hoogste regionen van het IQ'. "Wat men waarschijnlijk bedoelt, is dat er onder de mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt, ook mensen zijn die hoogbegaafd zijn."

Interessant vindt Akkerman dan ook vooral de vraag wat deze hoogbegaafden onderscheidt van hoogbegaafden die geen problemen hebben op de arbeidsmarkt. "Geen idee of dit initiatief een goed plan is. Het lijkt me eerder bijna een soort stigma: 'Ik ben heel slim maar ik kan maar moeilijk een baan vinden'. Dit kan de vraag oproepen wat er dan met deze werknemers aan de hand is", aldus Akkerman.

Het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV) is 'content' met het wervings- en selectiebureau. "Wij mailen het nieuws ook enthousiast door: Het bestaat, eindelijk!," zegt een woordvoerster van IHBV. "Hoogbegaafden worden niet geregistreerd, mensen weten het niet altijd van zichzelf, het is geen diagnose. Dat maakt het lastig om de erkenning te vinden."

Lees ook: In de klas voor hoogbegaafde kleuters is geen blok te hoog

In Alkmaar ging dit schooljaar de eerste plusklas van start voor hoogbegaafde kleuters. Is het verstandig om slimme kinderen al zo vroeg dat stempel te geven? 'In principe heeft een kind niets aan een label.'

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden