Uitbraak Klebsiella in tehuis Geertruidenberg

null Beeld anp
Beeld anp

In een verpleeghuis in Geertruidenberg zijn vier ouderen besmet met de gevaarlijke, resistente darmbacterie Klebsiella. Het verpleeghuis heeft dat vandaag bekendgemaakt.

De darmbacterie Klebsiella is ongevaarlijk voor gezonde mensen. Maar als iemand een infectie oploopt, zijn de mogelijkheden om die te bestrijden met antibiotica zeer beperkt.

Besmetting via Griekenland in Geertruidenberg
Verpleeghuis De Riethorst liet vandaag weten dat een vrouw de besmetting heeft opgelopen in een Grieks ziekenhuis. Na verblijf in het ziekenhuis in Breda werd zij opgenomen op de revalidatieafdeling van het verpleeghuis. Direct werden de voorgeschreven maatregelen genomen. Desondanks is begin november een tweede besmetting ontdekt in het verpleeghuis en heeft de darmbacterie zich toch nog verspreid naar twee andere cliënten.

Nog geen infecties
Infecties zijn nog niet opgetreden en op dit moment loopt geen van de vier patiënten gevaar, legde bestuurslid Eliane Thewessen van de zorgorganisatie uit.

De revalidatieafdeling is gesloten en er is een opnamestop. Cliënten mogen de afdeling niet verlaten. Bezoek is nog wel welkom.

Om het risico te beperken worden de vier besmette patiënten binnenkort overgeplaatst naar een kleine locatie in Geertruidenberg. Daar kunnen zij apart worden verpleegd.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden