uit de kunst

mUSEA

Waar moeten de Krimschatten heen?
Wat moet er gebeuren met de lading kunstschatten van de Krim, die in het Allard Pierson Museum liggen te blinken? Het Amsterdamse museum heeft ze in bruikleen, en de Krim is nu van Rusland. Wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam en juristen gaan zich hierover buigen. Zijn de schatten eigendom van de Oekraïense regering, dan moeten ze terug naar Kiev. Zijn ze van de musea op de Krim zelf, dan moeten ze terug naar de Krim. "Het is heel complex", zegt de woordvoerder van het Allard Pierson Museum. "We hadden van tevoren nooit gedacht dat de tentoonstelling zo'n wending zou krijgen."

Muziek

Onvoltooide Dylans alsnog afgemaakt
Twee dozijn songteksten die Bob Dylan in 1967 schreef maar nooit opnam, worden afgemaakt door hedendaagse artiesten als Elvis Costello, Marcus Mumford en Jim James van My Morning Jacket. De opnames van dit project 'Lost On the River: The New Basement Tapes' zijn al begonnen. Het album verschijnt later dit jaar, samen met een documentaire van Sam Jones met de titel 'Lost Songs: The Basement Tapes Continued'. Dylan nam in 1967 tientallen nummers op met zijn groep The Band, die later op plaat werden uitgebracht als 'The Basement Tapes'. Tientallen teksten bleven liggen: hij kwam er niet aan toe ze af te maken. Dylan geeft nu zijn zegen aan het project.

Design

Ingreep Eindhoven redt Design Week
Gemeente Eindhoven heeft de Dutch Design Week van de ondergang gered. En wel door voor bijna twee miljoen de naam en het logo van het jaarlijkse designevenement te kopen. De organisator van de Design Week, Capital D, zat vorig jaar al in de problemen. Er werd 1,4 miljoen van de gemeente geleend om het evenement door te laten gaan. Die schuld kan door de investering van gemeente Eindhoven aan haarzelf terugbetaald worden.

RECLAME

Dode sterren leven door op biereiland
Elvis Presley, Marilyn Monroe, John Lennon, Bruce Lee, Kurt Cobain en Tupac blijken in leven te zijn in een nieuwe biercommercial van Bavaria. In het reclamefilmpje blijkt dat de zes sterren niet dood zijn, maar rustig oud worden in een luxe strandresort op een onbewoond eiland. Daar vluchtten ze naartoe toen ze genoeg kregen van alle fans en paparazzi.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden