Uit BRIEVEN van lezers

Demonstratie (6)

De burgemeester roept het beeld op van een tot een bepaald moment rustig verlopende demonstratie, die a la minute veranderde in een woeste, met verfbommen gooiende horde, aldus een bedreiging vormende voor de rechtsstaat.

Is dit geloofwaardig? Velen hebben hierover twijfels. Het is om deze reden dat een absoluut onafhankelijk onderzoek gewenst is.

Paterswolde P.L. Kiewiet

Baksteen

Die Brinkman maakt tenminste echt ernst met de uitvoering van zijn evangelie. Want hij laat het gelukkig niet bij de bezuinigingen op de voorzieningen voor gehandicapten en de afschaffing van de bijstand en huursubsidie aan jongeren maar bedreigt ook alle andere paupers (AOW-minimumlijders incluis) direct in hun armetierig bestaan met zijn aanval op het minimumloon. Opgeruimd staat netjes:niet alleen de verworpen of gebrekkige alleenstaande stenen, maar ook de arme hele en halve hoekstenen laat hij vallen als een baksteen.

Bravo Brinkman, nu alleen nog maar de leerplicht en het verbod op kinderarbeid afschaffen en dan is eindelijk de zorgeloze samenleving van weleer weer terug. Goed nieuws voor de rijken.

Groningen J. Hennekam

Misverstand

Volgens Trouw kwamen de bisschoppen en CDA tot een heldere analyse van misverstanden tussen hen beiden. Althans, zo luidde de kop op 13 mei bij het bericht van de parlementaire redactie over het gesprek dat deze week plaatsvond tussen de christen-democraten en het dagelijks bestuur van de bisschoppenconferentie.

Het bericht roept echter weer een nieuw misverstand op. Kardinaal Simonis zou in het gesprek hebben gezegd dat hij Van Velzen's problemen met de media begrijpt omdat hij zelf "tijdens het spraakmakende aftreden van bisschop Bar slechte ervaringen met de media heeft gehad" . Dat de redactie dit heeft opgevangen moet op een misverstand berusten, want de kardinaal liet de kritiek van Van Velzen op de media geheel voor rekening van de CDAvoorzitter.

Utrecht Joep Mourits,perschef r.-k. kerkgenootschap

Buurman

Wat is er verkeerd aan koning Boudewijns oproep tot felle bestrijding van de handel in vrouwen en in vernietigende drugs door de mafia? In Trouw van 13 mei noemt de verslaggever de Belgische koning een Don Quichotte en suggereert verder dat Boudewijn 'nogal kleurloos' is. Juist aan deze cynische neerbuigendheid van de Nederlanders ergeren de Belgen zich. Deze blaag zou 'Een Hollander ontdekt Vlaanderen' van Godfried Bomans eens moeten overschrijven.

Hardenberg P.J. Merkelijn

Inleveren

Aan de ene kant staat het CDA een beleid voor waarbij gekozen wordt ten gunste van de ouderen als het gaat om de inkomensverdeling: jongeren moeten inleveren. Echter, als het gaat om de gezondheidszorg, staat het CDA een beleid voor waarbij gekozen wordt voor een eigen risico en een eigen bijdrage. Een keuze waarvan iedereen weet dat hij ten nadele zal uitvallen van juist de bejaarden.

Sliedrecht J. H. Bade

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden