Uit BRIEVEN van lezers

KNVB

2. De KNVB lanceert een plan dat voor heel veel mensen in Nederland een achteruitgang kan betekenen (ofwel geen voetbal op televisie ofwel veel betalen). Maar waar is dan de Ledenraad van de KNVB? Een vereniging van 1 miljoen leden (toch 1/14 deel van Nederland) kan dit toch niet zomaar toelaten?

Amsterdam Quinten Niessen

KNVB (2)

Vindt u het ook niet prima dat de KNVB deze manier van nieuwsverspreiding gaat bewerkstelligen? De krantetarieven kunnen dan omlaag. De KNVB moet advertentieruimte gaan kopen voor zijn eigen nieuws en daardoor stijgen de advertentie-inkomsten. Verder kunnen we dan door de betere berichtgeving in de kranten de kabel-tv opzeggen, want dan is de toegevoegde nieuwswaarde van de tv helemaal nul komma nul geworden. We hoeven ook minder belasting aan Zijne Commerciële Hoogheid uit te geven, want die krijgt natuurlijk ook meer royalty's van de loyale KNVB.

Gouda Martien van Loon

KNVB (3)

Waarschuwing aan mijn kabelmaatschappij.

De KNVB gaat zich kennelijk met televisie bezighouden. Men heeft aangekondigd televisiebeelden te gaan maken van een zeer klein deel van al die voetbalwedstrijden en men wil daarvoor enorme bedragen ontvangen. Daarvoor is dan wel nodig dat die beelden via uw (en mijn) kabel naar mijn woning kunnen komen (en natuurlijk naar zo veel mogelijk andere Nederlandse woningen). Men heeft ook al bedragen genoemd, zelfs per kijker, die dat zou moeten kosten. Daarom wil ik u waarschuwen. U biedt mij een pakket zenders aan via onze kabel en ik betaal daarvoor een bedrag per maand. Ik zal niet aanvaarden dat u het huidige aanbod wijzigt in die zin dat een van de door u nu uitgezonden signalen plaats moet maken voor een eventueel toekomstig KNVB-signaal. Evenmin zal ik enige tariefsverhoging aanvaarden als u het KNVB signaal als extra signaal aan uw aanbod wilt toevoegen. Tegen dergelijke wijzigingen zal ik mij met alle ten dienste staande wettelijke middelen verzetten (en ik zal zoveel mogelijk medestanders zoeken).

Hoe u dit probleem oplost als het zover zou komen laat ik graag aan u over, maar ik zie geen andere oplossingen dan een vorm van betaal-tv, waaraan ik in elk geval niet mee wens te doen, dat zal u duidelijk zijn.

Schiedam ir. C. Zijdeveld

KNVB (4)

Ik zie het al voor me: de NBA begint een eigen kabelnet. Michael Jordan gaat zijn goochelshow presenteren. Shaquille 'O Neal doet NBA-rap en Magic Johnson krijgt een talkshow. In Amerika heeft men geluk, tijdens het basketball-seizoen wordt er tenminste nog bijna elke dag gespeeld. En de meeste partijen zijn interessant genoeg om naar te kijken. Dat die mensen daar bij de NBA niet op zo'n idee zijn gekomen en dat ze dat straks van onze eigen KNVB moeten pikken! Je houdt het niet voor mogelijk.

Voor de liefhebbers zal er nu elke dag een live wedstrijd te bewonderen zijn. Patrick 'Air' Kluivert krijgt zijn muziekprogramma, tijdens de winterstop volgen we PSV door Zuid-Afrika, Hennie Huisman gaat een speciale Voetbal Surpriseshow maken en Leontien Ruiters presenteert samen met Jos Staatsen het dagelijkse KNVB-nieuws. Echt iets waar sportminded Nederland al jaren op heeft zitten wachten en graag 24 gulden voor wil betalen. Elke week Cambuur live? Nee, ik kan de NOS, HMG en Filmnet alleen maar aanraden om die 900 miljoen gulden in programma's te stoppen waar we wel op zitten te wachten.

Schiedam Richard Nels

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden